Antena Meniu Search
x

Video Bucureştiul, sub asediul zgomotului. Nivelul de decibeli de pe marile bulevarde din Capitală sare de 100, dublu faţă de nivelul normal

Pe lângă aerul otrăvit, bucureştenii trebuie să suporte şi un zgomot infernal. În metrou, tramvai sau în intersecţiile circulate, nivelul de decibeli sare de 100, dublu faţă de nivelul normal. Pe cele mai multe străzi, abia dacă mai poţi purta normal o conversaţie.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 27.02.2023, 20:47

Vezi și

Traficul din Capitală se aude ca două aspiratoare pornite în acelaşi timp.

Localnic: Mi se pare foarte gălăgios. De dimineaţă când mă trezesc mă trezesc cu ambulanţa în cap.

Nu e de mirare că, fără să vrem, pe stradă ridicăm tonul când purtăm o conversaţie. Limitele admise de specialiştii în sănătate sunt de 55 de decibeli, în timpul zilei şi maximum 45 de decibeli noaptea. Normele sunt depăşite pe 75 de bulevarde din Capitală.

În Bucureşti, 8 din 10 locuitori sunt expuşi la poluare fonică

Pe acelaşi subiect

Bogdan Lazarovici, specialist măsurători acustice: Fiecare bloc devine ca un fel de difuzor gigantic care generează zgomot către stradă înapoi. Din reflexiile zgomotului automat se măreşte.

Mulţi şi-au pus termopane şi ţin geamurile închise. Zgomot vine şi de afară, dar şi de sub pământ.

Andreea Milea, reporter Observator: În parc, la 100 de metri de şoseaua principală, nivelul de zgomot ajunge la normal şi nu depăşeşte cu mult 55 de decibeli.

În Bucureşti, 8 din 10 locuitori sunt expuşi la poluare fonică. Constanţa este pe locul doi, cu peste 70% dintre locuitori care suportă un nivel de zgomot ridicat. Specialiştii atrag atenţia că zgomotul puternic, chiar dacă nu îl mai percepem, aduce insomnii, oboseală, stres, tensiune şi ne scurtează viaţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Bucureştiul, sub asediul zgomotului. Nivelul de decibeli de pe marile bulevarde din Capitală sare de 100, dublu faţă de nivelul normal