Antena LIVE
Foto

Un băieţel de opt ani, descris ca fiind ''cel mai fericit copil'', a murit după ce trei medici nu au putut identifica semnele meningitei, în UK

Un băiețel de opt ani a murit după ce trei medici au ratat semnele de meningită, arată detaliile unei anchete. Logan Jones s-a stins din viaţă după ce a părăsit spitalul Royal Gwent din Newport, South Wales, fără a fi văzut de către un alt medic.

De la 18.09.2021, 12:58
Băieţelul de opt ani a murit după ce trei medici nu au putut identifica semnele meningitei Michelle Allen via Daily Mail

Mama sa, Michelle Allen, care l-a descris pe Logan ca fiind ''cel mai fericit copil'', și-a dus fiul acasă înainte ca acesta să fie văzut de către un medic, spunând că în spital era haos la acel moment şi că nu a fost ajutată de către personalul medical la timp, fiul său neavând un loc în care să se întindă deoarece se simţea rău. La câteva ore mai târziu, la 3.50 dimineața, tânărul a murit acasă, cauza sa medicală de deces fiind înregistrată ca meningită pneumococică. Trei medici au ratat înainte semnele bolii, a arătat ancheta.

Copilul de opt ani s-a născut cu un defect cardiac și cu o afecțiune genetică cunoscută sub numele de Cromozomul 14, ceea ce însemna că avea dificultăți de învățare și că avea nevoie să fie hrănit cu tubul. O asistentă medicală pentru copii a declarat că condițiile de la unitatea de evaluare din Spitalul Royal Gwent nu erau ''sigure'' în seara zilei de 18 noiembrie, când Logan se afla la spital. Medicul legist Caroline Saunders a spus că Logan cauta îngrijiri în cadrul unui ''sistem defect'' și că decizia mamei sale de a-l duce acasă este ''cea mai mică dintre cele două rele''.

Mama a ajutat autorităţile să înţeleagă filmul tragediei

Potrivit mamei, băiatul a început să se simtă rău pe 15 noiembrie 2019. Avea dureri de cap, se simţea letargic și vărsa. În jurul orei 11:00, acesta a fost văzut de către medicii de pe ambulanţă. Deși totul părea cât de cât normal, el a trebuit să fie verificat din nou la o oră distanţă din cauza istoricului medical complex. Dr. Alejandro Levin, cu patru luni de experiență pediatrică, l-a văzut pe Logan la spital și a spus anchetei că nu prezenta vreun simptom cheie al meningitei, cum ar fi rigiditatea gâtului sau sensibilitatea la lumină. A concluzionat că cel mai probabil se simte rău din cauza unei boli virale. Dr. Levin nu a considerat că este necesar să se consulte cu un coleg cu mai multă experienţă.

Pe acelaşi subiect

Această decizie a fost susținută de consultantul Edward Valentine în dovezile sale, deoarece copilul ar fi fost acolo timp de trei ore și semnele sale vitale nu s-ar fi schimbat. Mamei i s-a oferit ocazia să-l țină pe Logan în spital pentru observații, dar ea l-a dus acasă și a fost de acord să-l aducă înapoi dacă starea lui se agravează.

Copilul a fost văzut apoi de medicul său de familie, dr. Andrew Gray, dar nici acesta nu a observat vreun semn al meningitei. Dar femeia a rămas tot îngrijorată pentru că cel mic nu îşi revenea, aşa că a mers la Spitalului Royal Gwent. Aici, ea a cerut un pat pentru ca Logan să se poată întinde, dar a susţine că i s-a spus că nu este posibil și să rămână în zona de așteptare alături de fiul ei. Nimeni nu i-a spus cât de mult ar trebui să aştepte. În cele din urmă, mămica a decis să îl ducă pe băieţel acasă: ''L-am dus la culcare [în jurul orei 22.30]. Logan mi-a spus: Ne vedem și eu i-am răspuns: Te iubim. M-am trezit la 3.50 am și am decis să-i dau lui Logan puțină apă. Zăcea acolo ... L-am atins, era rigid și am început să țip.'' Copilul a fost declarat mort în jurul orei 4 dimineața, cauza medicală a decesului fiind meningită pneumococică.

Asistentele știau că doamna Allen se gândea să-și ia fiul acasă și că practica normală este că părinții ar trebui sfătuiți să aștepte până când vor fi văzuți, spune ancheta. Dr. William Christian, parte a anchetei, a spus că notiţele doctorului Levin oferă o ''evaluare foarte scurtă pentru un copil cu nevoi complexe''. De asemenea, a afirmat că dacă ar fi fost văzut de un medic când ar fi trebuit, probabil că ar fi fost ținut peste noapte, potrivit Daily Mail

Ancheta arată că s-au făcut modificări începând din 2019. Susan Dinsdale, asistentă, a declarat că pliantele au fost înmânate acum persoanelor care au venit la unitate și li se recomandă oamenilor să nu plece fără să vorbească cu o asistentă. Un purtător de cuvânt al Consiliului de Sănătate al Universității Aneurin Bevan a spus: ''Gândurile noastre și cea mai profundă simpatie rămân cu familia lui Logan și ne pare foarte rău pentru circumstanțele din jurul îngrijirii''. 

Evenimentele din jurul morții lui Logan au fost investigate pe deplin: ''Consiliul de Sănătate a întreprins acțiuni corective pentru a aborda problemele ridicate cu privire la investigația noastră, inclusiv o revizuire a protocoalelor, recrutare suplimentară de personal, instruire a personalului și mutarea la noua unitate de evaluare a situațiilor de urgență pentru copii de la Spitalul Universitar Grange din Cwmbran.''

Ți-a plăcut acest articol?

copil spital meningita mama doctor
Întrebarea zilei
V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Fabrica din România unde se construiesc tunuri pentru armatele lumii. Producția...
Fanatik.ro
Publicat 10.05.2024
Castelul spectaculos din România de care s-a ales praful. Era o bijuterie...
Fanatik.ro
Publicat 10.05.2024
Unul din 24 de locuitori din New York este acum milionar
spotmedia.ro
Publicat 10.05.2024
PRIMELE IMAGINI | Florin Piersic a ajuns cu ambulanța la Spitalul „Foișor” /...
Gandul
Publicat 09.05.2024
Mitul locuințelor accesibile din România, spulberat. Economist: „Avem dobânda...
Adevărul
Publicat 10.05.2024
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această...
A1
Publicat 10.05.2024
Horoscopul zilei de 14 mai 2024. Peștii se simt iubiți și apreciați de cei din...
CaTine
Publicat 13.05.2024
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a...
spynews.ro
Publicat 10.05.2024
Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul...
GSP
Publicat 08.05.2024
Aeroportul din România de unde avioanele zboară aproape goale. Deși s-a...
Click.ro
Publicat 09.05.2024
Cât de fierbinte e Soarele. Experții au dezvăluit temperatura fantastică la...
Useit
Publicat 12.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Ce a scris Florin Piersic junior în timp ce tatăl său este în spital. Mesajul...
Redacţia.ro
Publicat 09.05.2024
VIDEO. „Am și eu interlopii mei aici!” Cum i s-a dus vestea olteanului...
libertatea.ro
Publicat 10.05.2024
Elveția a câștigat Eurovision 2024. Nemo a spart trofeul la scurt timp de la...
ZU
Publicat 12.05.2024
Rulouri cu cremă de mascarpone și frișcă. Rețetă simplă și rapidă
Hello taste
Publicat 12.05.2024
Zborul cu un bebeluș: ce trebuie să știi înainte de a pleca
Deparinti
Publicat 12.05.2024
Parlamentul vrea să schimbe legea RCA. Cum ar putea afecta despăgubirile...
ziare.com
Publicat 09.05.2024
Emre Altuğ a îmbrăcat din nou costumul de mire și a surprins pe toată lumea....
Happy
Publicat 13.05.2024
Băuturi pentru creșterea părului. Ce efecte pot avea asupra firelor și scalpului
Medicool
Publicat 12.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024