Antena Meniu Search
x

"Nu l-am răpit, l-am adus acasă". Un băieţel de 6 ani, singurul supravieţuitor al unui accident de telecabină din Italia a fost "răpit" de propriul său bunic

Autorităţile din Italia au deschis o anchetă după ce un copil, singurul supravieţuitor al unui accident mortal de telecabină, petrecut în luna mai, a fost dus în Israel de bunicul său.

de Redactia Observator

la 13.09.2021, 09:33

Băieşelul a fost scos din ţară cu un avion privat
Băieşelul a fost scos din ţară cu un avion privat - Profimedia

Părinţii lui Eitan Biran, fratele mai mic şi doi dintre străbunicii lui s-au numărat printre cele 14 persoane care şi-au pierdut viaţa în urma accidentului, relatează BBC. La momentul externării din spital, autorităţile au decis ca băieţelul să rămână în grija unei mătuşi paterne. În tot acest timp, rudele din partea mamei, care locuiesc în Israel au cerut custodia copilului.

În urmă cu două zile, bunicul din partea mamei, Shmulik Peleg l-a scos din ţară pe băiat. Bărbatul se mutase de curând în Italia şi avea dreptul de a-şi vizita nepotul în urma accidentului. El l-a scos pe micuţ din ţară cu un avion privat, folosind paşaportul israelian al acestuia. Diplomaţii israelieni au confirmat ulterior sosirea celor doi pe teritoriul ţării. Mătuşa maternă a băiatului, fiica bărbatului care l-a scos din ţari înintase oficialilor o cerere de adopţie, susţinând că cel mic este ţinut ostatic în Italia. "Nu l-am răpit, l-am adus acasă", a declarat femeia pentru un post de radio din Israel. Tot ea susţine că părinţii celui mic ar fi avut intenţia de a se muta în Israel, înainte de tragicul eveniment.

O anchetă privind cauza accidentului din nordul italiei este încă în desfăşurare. Cu toate acestea, ipoteza principală a procurorilor rămâne în continuare în picioare, aceştia punând producerea accidentului pe seama unei defecţiuni produse în mod intenţionat la sistemul de frânare. 14 persoane, printre care şi trei copii şi-au pierdut viaţa în urma accidentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » "Nu l-am răpit, l-am adus acasă". Un băieţel de 6 ani, singurul supravieţuitor al unui accident de telecabină din Italia a fost "răpit" de propriul său bunic