"Ce ne puneți în mâncare". Campania Observator Antena 1, în prim plan, la un eveniment dedicat combaterii fraudei alimentare
Mâncare sănătoasă, dar numai în teorie. Multe alimente din coşul românului ascund, de fapt, pericole imense. De-a lungul zecilor de episoade realizate de la lansare, Campania "Ce ne puneți în mâncare" de la Observator Antena 1 a demonstrat cu date confirmate în laborator pericolul la care se expun, de multe ori, consumatorii nevinovaţi.
De Redactia Observator la 14.03.2025, 18:00Creșterea numărului de cazuri de fraudă alimentară, de la înlocuirea ingredientelor, la etichetarea înșelătoare și contrafacerea produselor a fost și una dintre temele dezbătute la conferința Food You Trust, organizată în cadrul Universității Politehnica București. Jurnaliștii Observator au fost invitați să vorbească despre demersul Antena 1.
"Ce ne puneți în mâncare"
"Ce facem noi mai exact? Alegem produse de pe piață, absolut aleatoriu, le ducem în laborator și le arătăm oamenilor ce conțin aceste produse. Și nu doar oamenilor, publicului nostru, ci și autorităților, pentru că, până la urmă, ăsta este scopul nostru, să arătăm ce probleme avem și să tragem un semnal de alarma aici, poate să schimbam și niște legi, pentru că avem de lucru și la acest capitol." - Mădălina Iacob, jurnalist Observator.
Sute de produse, de la mici la uleiul de măsline, brânza telemea sau laptele, shaorma sau produsele tradiționale de sărbători au fost duse în laborator, de-a lungul Campaniei, de jurnaliștii Observator, rezultatele fiind, de multe ori, dezastruoase. Campania Observator "Ce ne puneți în mâcare" este un demers jurnalistic mai mult decât necesar pentru viitorul fiecăruia dintre români. Oamenii au dreptul să mănânce fără se îmbolnăvească, să știe ce li se pune în mâncare.
Sezoanele trecute ale campaniei se văd pe observatornews.ro, Facebook Observator și Tik Tok Observator. Un nou sezon va fi lansat în curând, la Observator, Antena 1.