Antena LIVE

Ce pantofi trebuie să purtăm anul acesta. Sfaturi de la Kat Maconie, designer britanic (Video)

Sandale. Toc mare. Colorate. Şi cât mai multe. Care este încălţămintea voastră preferată vara? Şi cum ar trebui să le asortăm în funcţie de ocazie? Un designer britanic renumit a venit cu răspunsuri, într-un material prezentat în Observatorul orei 12. 

De la 20.05.2019, 14:45

Sandale. Toc mare. Colorate. Şi cât mai multe. Care este încălţămintea voastră preferată vara? Şi cum ar trebui să le asortăm în funcţie de ocazie? Un designer britanic renumit a venit cu răspunsuri, într-un material prezentat în Observatorul orei 12. 

O explozie de culori şi o combinaţie de materiale. În 2019 şi nu numai, se poartă încrederea în sine. Ori să ai pantoful potrivit fix asta face. "Potrivit" e însă un termen relativ. În vreme ce unele dintre noi iubim să fim cu picioarele pe pământ, altele adorăm să ne urcăm pe tocuri cât mai înalte.

Kat Maconie: Pe un pantof tip stiletto, cu toc cui, e mai multă presiune, dar cu un astfel de toc, mai lat, este totul mult mai confortabil şi poţi să le porţi un timp mai îndelungat, este mult mai confortabil să mergi cu un astfel de pantof.

Kat Maconie este din Marea Britanie. De un deceniu tot creează pantofi. Penajul păsărilor şi chiar bijuteriile vintage o inspiră. 

Kat Maconie, designer de pantofi: Personalitatea se observă şi în design, mie îmi plac culorile, dacă mi-ai vedea apartamentul, e o explozie de nuanţe. Încercăm să combinăm - să folosim culori deschise, dar şi mai îndrăzneţe, care pot merge indiferent de culoarea pielii. Femeile vor să se simtă încrezătoare atunci când poartă un pantof, iar confortul este foarte important pentru noi.

Confort care nu vine însă, aşa cum aţi putea crede, din purtarea pantofilor fără toc. Încălţămintea plată poate duce la dureri de picioare şi chiar la artrită. Un pic de toc, de doar câţiva centimetri e ideal, spun medicii.

Designerii de pantofi completează. cel gros e potrivit şi pentru zi şi pentru seară. Cel subţire, în schimb, e considerat a fi cel mai elegant dintre toate, şi deci, trebuie ales mai ales la ocazii speciale.

Kat Maconie, designer de pantofi:  Româncele sunt feminine, dar le plac lucrurile unice, diferite. Românca este tipul de femeie încrezătoare, este independentă, selectivă şi cu stil, vrea ceva unic, nu ceva ce vede la toată lumea.

Curioşi să aflăm ce le place vedetelor în materie de pantofi, le-am luat la întrebări. Confortabil sau nu chiar? Ce preferă?

Andreea Perju, actriţă: Îmi aleg pantofii în funcţie de cum îmi plac mie, încerc de cele mai multe ori să mi cumpăr pantofi de calitate. Pentru că sunt şi mai comozi, au şi alt calapod, dar nu am o conduită când vine vorba de pantfim dacă îmi place,îmi cumpăr. E adevărat, în primă fază contează foarte mult să fie comozi, degeaba sunt frumoşi dacă sunt incomozi şi nu poţo sub nicio formă să îi prezinţi. Dacă ar fi după mine mi as alege tot timpu culori nebune pentru ca mi se are ca ies in evienţa, dar am grija să aleg nuanţe clasice, pe care să le pot purta la mai multe ţinute. Dacă vreau să fiu în trend, nu investesc prea mul, imi iau branduri oarecare. Dacă vreau să investec intr o pereche si stiu ca ii am o perioadă mai lungă, de obicei aleg clasic.

Diana Munteanu: Eu am considerat că jeansul este perfect pentru asta şi mereu o să îi pun la jeans, fustă de jeans short de jeans. Îţi trebuie curaj să pui culorile astea pe tine şi nu am ieşit niciodată în evidenţă în felul ăsta, prefer non culorile şi culorile cât mai domolae, dar astea sunt char drăguţe. Întotdeauna aleg încălţămintea în funcţie de ce mi place, dacă ai un toc înalt, dar nu poţi să stai bine pe el şi îţi e incomod, indiferent cum ar fi tocul ăla, nu arată bine.

Kat Maconie, designer de pantofi: Am început cam acum 10 ani să creez pantofi, în dormitorul meu, acolo am lucrat cam primii doi ani, aveam şi în altă parte un job full time. Am folosit livingul părinţilor mei ca un fel de cameră de creaţie, apoi am început să cresc şi să cresc.

Reporter: Am citit despre tine că ai vândut pantofi de un milion de dolari, în Coreea de Sud, în doar 19 minute. Povesteşte mi despre acel moment.

Kat Maconie, designer de pantofi: Era un stil nou pe piaţă, arătau într-un fel unic, nu semănau deloc cu alte branduri şi cred că datorită acestui lucru am şi avut un aşa succes.

Reporter: Apropo de piaţă, cum ţi se pare ţie piaţa din România? Este pentru prima dată când creezi ceva pentru un brand care se găseşte şi în România?

Kat Maconie, designer de pantofi: Merg bine vânzările aici, româncele sunt feminine, dar le plac lucrurile unice, diferite.  Românca este tipul de femeie încrezătoare,este independentă, selectivă şi cu stil, vrea ceva unic, nu ceva ce vede la toată lumea. Personalitatea se observă şi în design, mie îmi plac culorile, dacă mi-ai vedea apartamentul, e o explozie de nuanţe. Dacă vedem că un produs seamănă cu altceva, îl scoatem din colecţie.

Ți-a plăcut acest articol?

monden observator13 pantofi moda trend
Întrebarea zilei
Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Ce ambalaje nu intră, de fapt, sub incidența SGR. Ce poți face cu ele și cum...
Fanatik.ro
Publicat 27.04.2024
Afacerea care poate să te îmbogățească peste noapte. A luat amploare în...
Fanatik.ro
Publicat 26.04.2024
Joburile care nu solicită gândirea cresc riscul de afectare cognitivă și...
spotmedia.ro
Publicat 22.04.2024
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în România. VREMEA se schimbă...
Gandul
Publicat 24.04.2024
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii...
Adevărul
Publicat 26.04.2024
A mancat o supă și s-a trezit paralizată de la brâu în jos. Ce au descoperit...
A1
Publicat 26.04.2024
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor....
CaTine
Publicat 28.04.2024
Papanași sănătoși cu fulgi de ovăz. Rețeta cu smântână și dulceață...
spynews.ro
Publicat 26.04.2024
Șocul lui Ioan Andone, după ce s-a mutat în Spania: „Am 4 dormitoare. Știți...
GSP
Publicat 25.04.2024
Planurile pentru înmormântarea lui Charles au fost modificate!„Regele nu e...
Click.ro
Publicat 26.04.2024
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Useit
Publicat 27.04.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Care este ultima dorință a lui Celine Dion. Artista suferă de o boală...
Redacţia.ro
Publicat 24.04.2024
Primarul care candidează împotriva soției pentru un nou mandat: „N-am crezut...
libertatea.ro
Publicat 26.04.2024
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai...
ZU
Publicat 28.04.2024
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Hello taste
Publicat 28.04.2024
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi...
Deparinti
Publicat 28.04.2024
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici....
ziare.com
Publicat 25.04.2024
Halil Ibrahim Ceyhan impresionează pe scenă. Actorul nu renunță la visul său...
Happy
Publicat 26.04.2024
La ce se folosește botoxul. Întrebuințările pe care le poate avea în medicină
Medicool
Publicat 26.04.2024
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă...
orangesport.ro
Publicat 13.04.2024