Finaliştii "Chefi la cuţite", călătorie culinară cu trenul prin Europa
Călătorie culinară cu trenul, prin Europa. Această idee inedită a fost pusă în practică de cei trei finalişti ai ultimei ediţii "Chefi la cuțite". Ştrumfii jedi, aşa cum îşi spun, s-au reîntâlnit la Brașov ca să ofere gurmanzilor o nouă exeriență inedită în arta culinară.
De Redactia Observator la 24.03.2019, 14:40- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Călătorie culinară cu trenul, prin Europa. Această idee inedită a fost pusă în practică de cei trei finalişti ai ultimei ediţii "Chefi la cuțite". Ştrumfii jedi, aşa cum îşi spun, s-au reîntâlnit la Brașov ca să ofere gurmanzilor o nouă exeriență inedită în arta culinară.
Au transformat salonul unui restaurant într-un vagon, iar clienţii au devenit călători CFR. Decorul a fost amenajat în cel mai mic detaliu, de la recuzită până la biletele de călătorie compostate de naş.
Cei cei trei finalişti ai ediţiei cu numărul 5 "Chefi la cuţite", Gabriel Mocanu, Bogdan Vandici şi Robert Hajdu, s-au întâlnit pentru un proiect inedit, respectiv pentru o călătorie a gustului.
Trenul imaginar al celor 3 chefi a plecat din inima Transilvaniei, de la Braşov, către Italia.
Şi-au invitat clienţii să-şi imagineze că merg la Napoli, Roma sau Bologna, degustând o pizza margherita sau o porţie zdravănă de lasagna.
A urmat un popas în Paris, pentru un ultim dans romantic.
Ideea le-a aparţinut celor trei chefi
Ideea a venit de la cei trei chefi. Ei au învăţat meseria de bucătar în diferite ţări, Italia, Anglia sau Franţa, şi doreau să aducă experienţa lor în România.
Călătorii au apărut la ora exactă, înainte ca trenul să plece din "gara" Braşov. Au cumpărat biletele şi au fost invitați în vagonul restaurant de către "nașul" de tren.
În acest timp, chefii s-au apucat de treabă. La fiecare oprire au pregătit câte un preparat specific acelei zone. În primul, pe o lingură, călătorii au primit perle de vişinată cu halva.
În Italia s-a servit Pizza Margherita şi lasagna, iar în Anglia experienţa a continuat cu peşte şi chipsuri, dar și cu porc gătit după o reţetă specifică.
Ca totul să alunece mai uşor, s-a servit vin roșu.
Un meniu a costat 250 de lei. Iar cei trei chefi promit că vor urma şi alte evenimente de acest fel.