Antena LIVE

Curs valutar

Video

Joseph Hadad, portret de chef. Care sunt secretele din bucătăria sa

Începem călătoria noastră în lumea bunului gust cu o povestea plină de savoare - cea a lui Joseph Hadad. A debutat în televiziune aici, la noi, la Antena 1. Însă, debutul său ca bucătar a fost cu mulţi ani în urmă.

De la 18.01.2021, 13:24
WhatsApp
Vezi și:

Astăzi, a devenit unul dintre cei mai iubiţi chefi din România şi spune că îi datorează totul tatălui său. Ne-a povestit despre începuturi, iar alături de el vom face o scurtă escapadă în Maroc, printre cele mai iubite condimente.

"Nu am uitat niciodată de unde am venit. Nu contează dacă eşti un bucătar mare, dacă eşti un arhitect, dar nu uita de unde ai venit...", spune Joseph Hadad.

La ei acasă, în Ierusalim, masa era cel mai important moment al zilei. Chef Hadad îşi aminteşte cu emoţie de începuturi. 

Bucătăria, opţiunea cea mai bună

"Nu mi-a plăcut să învăţ la şcoală. Am fost oaia neagră a casei eu, dintre cei 3 fraţi. Şi a zis "ce facem cu Joseph ăsta, nu îi place la şcoală tot timpul vine fără teme. Mie mi-a plăcut sport, dar nu mi-a plăcut să învăţ. Pe tata l-au luat nervii, era puternic aşa şi spune "o să hotărăsc eu ce o să fac cu tine, tu o să fii bucătar. Bucătar pe vremuri era meserie de stradă. Bucătar? Ceapă, usturoi", mai spune chef.

Astăzi, a devenit unul dintre cei mai iubiţi chefi din România. Mirosurile din bucătăria părinţilor le-a readus la viața aici, în bucătăria sa din Bucureşti. 

"Totdeauna când fac un preparat nou "tata dai mie un sfat". Cu mama la fel. De exemplu pita aceea este reţeta lui mama, când mama era aici acum 4 ani de zile si când am deschis celălat restaurant ea a venit să îmi faca mie pâine marocană", spune Joseph Hadad.

Secretele lui chef Joseph Hadad

Și cum fiecare chef are secretul sau, am aflat și noi cum reuşeşte chef Hadad să aducă atât de multă savoare in farfurie.

"Este o coajă de nucşoară. Nucşoara are 3 coji, coaja verde, după aceea vine coaja uscată 

Coaja asta are miros de nucşoară, de piper, de vanilie, de toate toate aromele. Se pune măcar 2-3 bucăţi pentru un Tajina de 4-5 persoane deja este ...îmi aduc aminte de bucătăria mamei era mică şi era explozie de mirodenii. Eu întrebam ce ai pus înauntru mama? Nu am pus nimic, doar asta, asta are de toate".

Este un ingredient des folosit în bucătăria marocană. Ba chiar putem spune ca este unul din cele mai complexe ingrediente din lume. 

"Asta e Tajine. Şi vasul arată foarte bine! Uite cum arată aici. Este rasol de miel, care stă peste 6 ore la cuptor, cu rădăcini de legume, avem gulie, ţelină şi morcovi, ceapă".

Tajine reprezintă atât felul de mâncare, cât și vasul în care acesta se prepară. Un fel de mâncare celebru în ţări precum Maroc sau Algeria, care a devenit repede iubit și de romani.

"Se serveşte cu cuşcuş cui îi place sau cu orez. Eu acum la restaurant nu am asta pe meniu, dar eu în fiecare zi fac alt tip de tajine până când vedem ce se va mai întâmpla cu pandemia să vedem cum o să ... vrem să facem nişte colecţii de tajine. Tajine de miel, tajine de pui, tajine de ceafă de vită, adica fiecare cu aroma şi gustul lui".

Bucătăria marocană reuneşte sub acelaşi nume arome din bucătăria arăbească, cea mediteraneană, africană, dar şi arome care provin din sudul Spaniei. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

monden observator13 joseph hadad chef bucatar
Întrebarea zilei
Impozit de 70% pe transferurile între rude, dacă banii nu sunt justificaţi. Sunteţi de acord?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025