Antena LIVE

Curs valutar

Video

Joseph Hadad, portret de chef. Care sunt secretele din bucătăria sa

Începem călătoria noastră în lumea bunului gust cu o povestea plină de savoare - cea a lui Joseph Hadad. A debutat în televiziune aici, la noi, la Antena 1. Însă, debutul său ca bucătar a fost cu mulţi ani în urmă.

De la 18.01.2021, 13:24
WhatsApp
Vezi și:

Astăzi, a devenit unul dintre cei mai iubiţi chefi din România şi spune că îi datorează totul tatălui său. Ne-a povestit despre începuturi, iar alături de el vom face o scurtă escapadă în Maroc, printre cele mai iubite condimente.

"Nu am uitat niciodată de unde am venit. Nu contează dacă eşti un bucătar mare, dacă eşti un arhitect, dar nu uita de unde ai venit...", spune Joseph Hadad.

La ei acasă, în Ierusalim, masa era cel mai important moment al zilei. Chef Hadad îşi aminteşte cu emoţie de începuturi. 

Bucătăria, opţiunea cea mai bună

"Nu mi-a plăcut să învăţ la şcoală. Am fost oaia neagră a casei eu, dintre cei 3 fraţi. Şi a zis "ce facem cu Joseph ăsta, nu îi place la şcoală tot timpul vine fără teme. Mie mi-a plăcut sport, dar nu mi-a plăcut să învăţ. Pe tata l-au luat nervii, era puternic aşa şi spune "o să hotărăsc eu ce o să fac cu tine, tu o să fii bucătar. Bucătar pe vremuri era meserie de stradă. Bucătar? Ceapă, usturoi", mai spune chef.

Astăzi, a devenit unul dintre cei mai iubiţi chefi din România. Mirosurile din bucătăria părinţilor le-a readus la viața aici, în bucătăria sa din Bucureşti. 

"Totdeauna când fac un preparat nou "tata dai mie un sfat". Cu mama la fel. De exemplu pita aceea este reţeta lui mama, când mama era aici acum 4 ani de zile si când am deschis celălat restaurant ea a venit să îmi faca mie pâine marocană", spune Joseph Hadad.

Secretele lui chef Joseph Hadad

Și cum fiecare chef are secretul sau, am aflat și noi cum reuşeşte chef Hadad să aducă atât de multă savoare in farfurie.

"Este o coajă de nucşoară. Nucşoara are 3 coji, coaja verde, după aceea vine coaja uscată 

Coaja asta are miros de nucşoară, de piper, de vanilie, de toate toate aromele. Se pune măcar 2-3 bucăţi pentru un Tajina de 4-5 persoane deja este ...îmi aduc aminte de bucătăria mamei era mică şi era explozie de mirodenii. Eu întrebam ce ai pus înauntru mama? Nu am pus nimic, doar asta, asta are de toate".

Este un ingredient des folosit în bucătăria marocană. Ba chiar putem spune ca este unul din cele mai complexe ingrediente din lume. 

"Asta e Tajine. Şi vasul arată foarte bine! Uite cum arată aici. Este rasol de miel, care stă peste 6 ore la cuptor, cu rădăcini de legume, avem gulie, ţelină şi morcovi, ceapă".

Tajine reprezintă atât felul de mâncare, cât și vasul în care acesta se prepară. Un fel de mâncare celebru în ţări precum Maroc sau Algeria, care a devenit repede iubit și de romani.

"Se serveşte cu cuşcuş cui îi place sau cu orez. Eu acum la restaurant nu am asta pe meniu, dar eu în fiecare zi fac alt tip de tajine până când vedem ce se va mai întâmpla cu pandemia să vedem cum o să ... vrem să facem nişte colecţii de tajine. Tajine de miel, tajine de pui, tajine de ceafă de vită, adica fiecare cu aroma şi gustul lui".

Bucătăria marocană reuneşte sub acelaşi nume arome din bucătăria arăbească, cea mediteraneană, africană, dar şi arome care provin din sudul Spaniei. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

monden observator13 joseph hadad chef bucatar
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unei înşelătorii pe WhatsApp?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Singura propoziție din limba română care se citește la fel din ambele capete....
Fanatik.ro
Publicat 16.02.2025
Momentul în care un canoist a fost prins în gură și apoi scuipat de o balenă...
spotmedia.ro
Publicat 14.02.2025
Zelenski: Rusia se pregătește să trimită 100.000 de soldați în Belarus,...
spotmedia.ro
Publicat 13.02.2025
Iluzie optică virală | În această imagine sunt 4 lei, nu doar 2. Găsiți-i pe...
Gandul
Publicat 16.02.2025
Care este probabilitatea ca asteroidul Bennu să lovească Pământul şi să...
Adevărul
Publicat 16.02.2025
Laurențiu Reghecampf a cerut-o în căsătorie Corina Caciuc! Cum a reacționat...
A1
Publicat 16.02.2025
Horoscopul zilei de 17 februarie 2025. Racii sunt sfătuiți să gândească...
CaTine
Publicat 16.02.2025
Ce ținute poartă Alexandru Papadopol și Cristiana Luca la nunta lor! Actorul...
spynews.ro
Publicat 14.02.2025
Începe procesul Simonei Halep la New York! Avocații româncei au obținut o...
GSP
Publicat 11.02.2025
Care sunt cele mai „inutile” facultăți din România. Cu greu îți găsești...
Click.ro
Publicat 15.02.2025
Singurul mamifer cu sânge rece a uimit experții. Creatura neobișnuită a...
Useit
Publicat 16.02.2025
O celebră influenceriță a murit la doar 28 de ani. Fanii, în stare de șoc
Redacţia.ro
Publicat 13.02.2025
Schema banală prin care contabila și casiera au furat 360.000 de lei din bugetul...
libertatea.ro
Publicat 16.02.2025
Sam Asghari a vorbit despre relația lui cu Britney Spears. Cei doi s-au cunoscut...
ZU
Publicat 16.02.2025
Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde
Hello taste
Publicat 12.02.2025
Cum să sprijini copilul prin validarea emoțiilor sale
Deparinti
Publicat 15.02.2025
Fiica regretatei Lorena Rojas are 11 ani. Cum a crescut Lucianna alături de sora...
Happy
Publicat 14.02.2025
Cine este și cum arată iubita lui Ilie Bolojan: Ce salariu are președintele...
BZI
Publicat 12.02.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Rinita alergică sau „febra fânului”. Cauze, simptome și tratament
Medicool
Publicat 16.02.2025