Antena LIVE

Curs valutar

OSCAR 2017: MOMENTE care au schimbat destinul galelor Academiei de film americane

De-a lungul anilor au existat numeroase momente memorabile la galele Oscar, cum ar fi discursuri celebre precum cele rostite de Sacheen Littlefeather, Sally Field şi Cuba Gooding Jr., însă multe dintre evenimentele care au schimbat destinul acestor gale s-au produs în absenţa camerelor de filmat şi nu cunoscute de publicul larg.

De la 26.02.2017, 10:57
WhatsApp

De-a lungul anilor au existat numeroase momente memorabile la galele Oscar, cum ar fi discursuri celebre precum cele rostite de Sacheen Littlefeather, Sally Field şi Cuba Gooding Jr., însă multe dintre evenimentele care au schimbat destinul acestor gale s-au produs în absenţa camerelor de filmat şi nu cunoscute de publicul larg.

Iată câteva dintre ele:

Darryl F. Zanuck

Prima ceremonie de atribuire a premiilor Oscar a avut loc pe 16 mai 1929, la Hollywood Roosevelt Hotel, la trei luni după ce câştigătorii fuseseră anunţaţi. La fel cum absolvenţii de liceu îşi primesc diplomele, câştigătorii au urcat tăcuţi pe scenă, şi-au primit trofeele şi au coborât de pe scenă. Cei care au primit premii onorifice au procedat la fel. Acceptându-şi trofeul, Darryl F. Zanuck a făcut însă ceva radical: A rostit câteva cuvinte de laudă la adresa echipei de la Warner Bros. Astfel s-a născut discursul de acceptare a premiilor Oscar.

Pe acelaşi subiect

Televiziune

Gala premiilor Oscar a fost televizată pentru prima dată pe 19 martie 1953 şi a fost transmisă de postul NBC. În editorialul publicat în ziua următoare în revista Variety a fost menţionat ”remarcabilul autocontrol” al spectatorilor din sală, care nu şi-au fluturat mâinile către obiectivul camerei de filmat.

Audienţa galei din 1953 a fost de 34 de milioane de telespectatori, potrivit revistei Time, iar acea transmisiune în direct a reuşit să aducă show-ul în casele telespectatorilor într-o manieră mult mai cuprinzătoare în comparaţie cu radioul şi buletele de ştiri difuzate în cinematografe înainte de debutul proiecţiilor.

Contractele cu posturile de televiziune au devenit în anii care au urmat de-a dreptul cruciale pentru programul şi economia Academiei de film americane (American Motion Pictures Arts and Sciences - AMPAS), instituţia care decernează premiile Oscar. 

A existat o egalitate legendară

Katharine Hepburn şi Barbra Streisand s-au clasat la egalitate la categoria ”cea mai bună actriţă” în 1968 pentru rolurile pe care le-au interpretat în filmele ”The Lion in Winter” respectiv ”Funny Girl”. În istoria premiilor Oscar au existat şase egalităţi, iar aceasta a fost cea de-a treia. A fost o egalitate între două legende şi a subliniat cel mai bine faptul că voturile acumulate la premiile Oscar pot fi uneori foarte apropiate.

Regretatul jurnalist Julian Myers a spus că şi-a completat buletinul de vot în 1968 şi intenţiona să îl transmită la poştă în ultima zi de votare. Însă în acea zi a rămas blocat în trafic şi a ratat termenul limită pentru depunerea buletinului de vot. ”Am votat pentru una dintre acele două femei, dar nu voi spune niciodată pentru care dintre ele. Dar, dacă aş fi depus buletinul la poştă la timp, doar una dintre ele ar fi câştigat premiul Oscar”, a declarat Julian Myers.

Screeners

În 1984, Curtea Supremă din Statele Unite a decis că noile dispozitive-minune din acea vreme, casetele video, pot fi utilizate în locuinţele americanilor. Marile studiouri au luptat pentru a le interzice, spunând că acele casete video reprezintă o încălcare a drepturilor de autor. Însă, în cele din urmă, studiourile hollywoodiene au înţeles că pot să facă bani de pe urma noii invenţii. Iar în anul 1988, câţiva independenţi au înţeles că noile casete video reprezintă un instrument mai ieftin şi mai eficient pentru ca filmele lor să fie vizionate de membrii cu drept de vot din Academia de film americană.

Marile studiouri au copiat foarte repede reţeta-minune, iar în anul următor, votanţii au fost pur şi simplu ”inundaţi” cu casete video (şi, ulterior, cu DVD-uri). Ironia – nerostită de nimeni – constă în faptul că, acum, angajaţii din industria filmului vizionează peliculele nominalizate la Oscar fără să mai păşească într-un cinematograf.

O scurtă readucere cu picioarele pe pământ

Filmul ”Shutter Island”, regizat de Martin Scorsese, trebuia să aibă premiera în noiembrie 2009, însă Paramount a anunţat că pelicula va fi în cele din urmă lansată în februarie 2010. ”Specialiştii în Oscar” au reacţionat imediat, inundând internetul cu speculaţii potrivit cărora acel film ”trebuie să fie cu adevărat foarte prost”.

Potrivit lui Brad Grey, unul dintre producătorii de la Paramount, criza mondială a determinat studioul să îşi regândească programul lansărilor, iar noua dată era mai convenabilă. Timpul a arătat că a fost o decizie înţeleaptă. Filmul ”Shutter Island” a fost apreciat de criticii de cinema şi a fost foarte popular în rândul publicului, generând încasări de aproape 300 de milioane de dolari pe plan mondial. Succesul peliculei a reamintit experţilor în Oscaruri că premiile nu ar trebui să fie întotdeauna primul criteriu ce trebuie avut în vedere atunci când vine vorba să mergi la cinematograf pentru a vedea un film.

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume. Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel.

Sursa: news.ro

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

gala oscar oscar oscar 2017
Întrebarea zilei
Aţi ieşit la lopată în aceste zile?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza. Când scăpăm de ninsori și...
Fanatik.ro
Publicat 19.02.2025
Povestea cu mineralele Ucrainei: O superafacere în stil colonial sau o capcană...
spotmedia.ro
Publicat 19.02.2025
Momentul în care un canoist a fost prins în gură și apoi scuipat de o balenă...
spotmedia.ro
Publicat 14.02.2025
Ce a pățit acest tânăr, după ce a adormit așa în avion. Cum s-a răzbunat...
Gandul
Publicat 19.02.2025
S-au înțeles Putin și cu Trump pentru susținerea lui Georgescu? „O abordare...
Adevărul
Publicat 19.02.2025
Cristina Ciobănașu, detalii neașteptate despre relația cu Alex Mureșan: „Nu...
A1
Publicat 19.02.2025
Horoscopul zilei de 20 februarie 2025. Berbecii au nevoie de timp pentru ei. Află...
CaTine
Publicat 19.02.2025
„Locul acesta a devenit acasă”. Andrei Perneș de la Mireasa, ultimul mesaj...
spynews.ro
Publicat 19.02.2025
Giovanni Becali nu-l uită pe Chivu: „M-a trădat și urăsc asta”. A...
GSP
Publicat 18.02.2025
Cum să crești ghimbir acasă? Simplu, accesibil și perfect pentru orice...
Click.ro
Publicat 19.02.2025
Asteroidul care „poate distruge orașe” are șanse de 1 la 32 să se izbească...
Useit
Publicat 19.02.2025
O celebră influenceriță a murit la doar 28 de ani. Fanii, în stare de șoc
Redacţia.ro
Publicat 13.02.2025
Tudor Chirilă, reacție dură după mesajul lui Elon Musk despre Călin...
libertatea.ro
Publicat 18.02.2025
Doechii a negat acuzațiile de playback la Premiile Grammy 2025: „Aveam...
ZU
Publicat 19.02.2025
De ce sunt castraveții ambalați în folie de plastic. Motivele la care nu te-ai...
Hello taste
Publicat 17.02.2025
Cum să alegi primul instrument muzical pentru copilul tău
Deparinti
Publicat 19.02.2025
Soția lui Cenk Torun divorțează de celebrul actor. Motivul din spatele deciziei...
Happy
Publicat 19.02.2025
Probleme pentru Lidia Buble! Ce a pățit celebra artistă: „Mi se pare...
BZI
Publicat 19.02.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Diferența dintre tipurile de gripă A, B și C. Care este mai grav?
Medicool
Publicat 19.02.2025