Antena LIVE
Video

Pastrama românească, celebră în New York. Cum a ajuns reţeta noastră peste Ocean?

"Pastrama românească / legendară în restaurantele din America" Şi chiar aşa este, în locurile în care se vinde aşa ceva, zilnic se formează cozi impresionante. Vă invit să vedeţi acum povestea din spatele cozilor. Cum a ajuns reţeta noastră peste Ocean? Avem şi reţete pe care merită să le testaţi.

De la 01.02.2021, 14:06

Pastrama de vită este celebră în New York încă din anul 1887. Se spune că un lituanian ajuns acolo a obţinut reţeta chiar de la un român pe care l-a ajutat să îşi depoziteze marfa. La vremea respectivă, carnea ajunsese peste ocean chiar din Brăila. 

Mulţi ani mai târziu, conceptul ajunge şi în România. S-a întâmplat mai exact acum 4 luni. 

Alex şi Adrian s-au gândit să aducă ceva nou pe piaţa culinară din România - aşa că au pus bazele unui pastrami bar în Bucureşti. 

Alex: Asta a fost puţin intrigant, am zis ok, acolo e super apreciat, dar în România foarte puţini ştiau şi în special ştiau cei care au călătorit în State, dar una din cele mai mari dorinţe ale noastre este să aducem cât mai multe ingrediente româneşti, pâinea pe care o folosim este de la o brutărie artizanală, pastrama la fel este de la un producător local. Sincer ne-a cucerit întâi istoria sandvișurilor cu pastrami. De fapt, istoria duce undeva în jurul anilor 1800 când evreii români au emigrat şi au dus reţeta în State şi de acolo au reuşti să creeze aceste restaurante delicatesă.

Adrian este cel pe care l-am surprins în bucătărie. 

Adrian: Nu am fost niciodată bucătar cu acte. Abia acum urmez un curs dar de vreo 8-9 ani sunt pasionat de bucătărie încerc să învăţ tot felul de tehnici noi. Prima dată vom pregăti un sandviș clasic. - Este cel pe care îl recomandă celor care vor să vadă exact despre ce carne discutăm şi despre ce nivel de frăgezime. Acesta are desigur pastrama de vită, un strat fin de muştar ca să potenţeze puţin aromele şi un pic de ceapă murată pentru a adăuga nişte aciditate.

Alex și Adrian: Desigur trebuie să pregătim şi monstrul din meniul nostru. Imediat cred că veţi înţelege de ce are două etaje foarte multă carne şi pentru un mâncător de pastramă este un adevărat paradis . Avem sosul rusesc, reţeta noastră, varză murată şi desigur nu putem încheia fără fondue de brânză. Şi acum este momentul să vedeţi de ce spunem că este cu adevărat un monstru lasam un pic pe muzica 

Deşi un concept gourmet, reţeta prin care se pregăteşte pastrama este una preuată de la gospodinele românce. 

Adrian: Cap de piept ar fi termenul în măcelăria românească. Această carne este curăţată de grăsimea de la suprafaţă este băgată într-o saramură condimentată timp de 2 săptămâni acolo sarea pătrunde şi frăgezeşte fibra pentru a oferi această textură pe care noi o obţinem. Ulterior după această baie de saramură este desărată timp de 24 de ore afumată la rece cu lemn de fag.

În America, sandvișul cu pastramă românească are chiar şi o zi dedicată - cea de 14 ianuarie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Întrebarea zilei
Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Barajul din România care e construit într-un loc unic. Are o poveste...
Fanatik.ro
Publicat 06.05.2024
Animalul pe care românii au început să-l crească. Investiția nu este mare,...
Fanatik.ro
Publicat 06.05.2024
Ce este suveranitatea emoțională, calitatea care îi ajută pe oameni să fie...
spotmedia.ro
Publicat 05.05.2024
Ce nou lanţ de supermarketuri intră în România! Angajări MASIVE în mai multe...
Gandul
Publicat 06.05.2024
Cum să bem corect apă pentru a ne hidrata corespunzător. Sfaturile unui medic...
Adevărul
Publicat 05.05.2024
Ce a putut să găsească un tâmplar atunci când a dărâmat un perete în...
A1
Publicat 01.05.2024
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe....
CaTine
Publicat 05.05.2024
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după...
spynews.ro
Publicat 03.05.2024
„Eram pedepsită constant”. Teodora Stoica spune cum a fost adolescența ei,...
GSP
Publicat 30.04.2024
Eroul român care a lansat celebra deviză „Pe aici nu se trece!”. Povestea...
Click.ro
Publicat 01.05.2024
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe...
Useit
Publicat 06.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce este interzis să faci astăzi când...
Redacţia.ro
Publicat 02.05.2024
Ce a făcut avocatul din Iași acuzat că și-a aruncat iubita de la etajul 6, în...
libertatea.ro
Publicat 06.05.2024
Doja Cat a purtat o ținută îndrăzneață la o cină în New York....
ZU
Publicat 03.05.2024
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Hello taste
Publicat 03.05.2024
Deshidratarea la copiii mici: cum se manifestă și ce poți face
Deparinti
Publicat 03.05.2024
Noul drog care face ravagii în România. Specialiști: „Provoacă...
ziare.com
Publicat 04.05.2024
Luis Fonsi nu-și mai dorește să vorbească despre fosta căsnicie cu Adamari...
Happy
Publicat 03.05.2024
Pancreatita acută, un pericol după mesele copioase de sărbători. Simptome,...
Medicool
Publicat 05.05.2024
Florinel Coman l-a contactat pe Gigi Becali cu o cerere inadmisibilă! "Eşti...
orangesport.ro
Publicat 28.04.2024