Antena LIVE

Curs valutar

Terapia-vampir, secretul reîntineririi. Româncele încep să devină din ce în ce mai preocupate de propriul aspect

Româncele încep să devină din ce în ce mai preocupate de propriul aspect şi apelează tot mai mult la tehnici medicale care le ajută să se menţină tinere cât mai mult timp.

De la 23.08.2019, 14:50
WhatsApp
Vezi și:

Româncele încep să devină din ce în ce mai preocupate de propriul aspect şi apelează tot mai mult la tehnici medicale care le ajută să se menţină tinere cât mai mult timp.

E foarte simplu să vezi cât de mult a evoluat chirurgia estetică, însă nu toată lumea vrea să ajungă la bisturiu. Poate mai degrabă la "terapia vampirilor", oricât de ciudat ar suna, pentru că tehnica asta prinde tot mai mult teren şi la noi.

Terapia PRP, însemnând plasmă îmbogăţită cu trombocite, este o procedură cu efecte miraculoase, folosită, cu precădere, în ortopedie, medicină sportivă, dar şi în medicina estetică.

Nu este dureroasă, e rapidă şi are efecte imediate. Colega noastră, Nadina Zisu, a sintetizat sfaturile medicilor despre această tehnică, într-un amterial prezentat în Observatorul orei 12. 

Tratamentul PRP devine tot mai popular printre noi, doamnele. Constă în injectarea propriului sânge, modificat prin centrifugare, cu scopul de a produce o concentraţie de până la 5-10 ori mai mare de trombocite, adică plachetele sanguine responsabile cu vindecarea traumatismelor. Se adresează oricărei persoane care doreşte rejuvenare facială, a pielii de pe gat, piept sau chiar maini. Haideţi să vedem cum acţionează, de fapt.

Tereza Sălăjan, medic dermatolog: Stimulează formarea de noi celule, ajută la îmbunătăţirea imperfecţiunilor pielii, sunt pacienţi care au cicatrici post-acneice sau care au porii dilataţi sau mici pete pigmentare.

Reporter: În afară de ten, pielea gâtului şi a pieptului, unde mai putem aplica terapia?

Tereza Sălăjan, medic dermatolog: Eu fac tratamentul pe faţă, gât, decolteu, faţa dorsală a mânilor. Mai am paciente care au dorit să le fac pe pielea de la nivelul genunchilor sau coatelor. Au observat o îmbunătăţire şi în acele zone. Şi foarte des mai fac terapia la nivelul scalpului. Pentru regenerarea firului de păr şi pentru generarea de noi foliculi piloşi.

Rezultatele sunt vizibile repede. În aproximativ trei săptămâni - în funcţie de organism, bineînţeles - aspectul pielii se va îmbunătăţi, garantat. O singură şedinţă nu va face însă minuni.

Tereza Sălăjan, medic dermatolog: Terapia are un efect de durată. Încetineşte puţin din ritmul de îmbătrânire al celulelor pielii.

Reporter: Aşadar, după 4 şedinţe încep să se vadă rezultatele, care practic încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii.

Tereza Sălăjan, medic dermatolog: Exact. Multe paciente văd rezultate şi după prima şedinţă. Depinde de caz. Şi de vârstă, că doamna a început la vârsta potrivită.

Şi să nu vă gândiţi că acest tratament este recomandat doar doamnelor şi domnişoarelor.

Tereza Sălăjan, medic dermatolog: Avem pacienţi de toate vârstele, avem şi domni care fac terapia pe faţă, tot pentru ridurile faţă-gât-decolteu. Am un pacient care face pentru ridurile din jurul ochilor şi pentru pielea de sub ochi.

De altfel, terapia-vampir este foarte eficientă şi împotriva cearcănelor.

Tereza Sălăjan, medic dermatolog: Am paciente care după 2-3 şedinţe au observat că s-au diminuat. Paciente care aveau doar probleme cu culoarea.

Reporter: Ne spuneţi ceva şi despre riscuri? Există?

Tereza Sălăjan, medic dermatolog: Hematoamele. Pete mici, puncte roşiatice care se vindecă în câteva zile, după. Atel riscuri nu sunt. Terapia este 100% compatibilă cu ţesutul, e plasma proprie.

E musai să ţineţi cont de câteva sfaturi înainte şi după ce vă lăsaţi pe mâna medicului. În primul rând, faceţi un set complet de analize, ca să fiţi siguri că nu aveţi vreo o boală virală.

Apoi, timp de o săptămână, consumaţi cât mai multe lichide şi evitaţi alimentele bogate în lipide. De asemenea, nu luaţi antibiotice. Iar timp de 48 de ore după intervenţie, evitaţi machiajul, duşurile fierbinţi, sauna sau să faceţi efort.

Asta, pentru un rezultat cât mai apropiat de ceea ce ne-am dori. Totuşi, haideţi să vedem ce spun şi psihologii despre avântul intervenţiilor în favoarea redobândirii frumuseţii. peste noapte.

În primul rând, este teama de a îmbătrâni. Care duce la frica de moarte. Şi atunci, este normal ca ele să apeleze la diverse trucuri. Dar aici, foarte mare influenţă au societatea şi mass-media. Pentru că se pune foarte mult accent pe un tipar de frumuseţe.

Atunci, plecând de la asta, foarte multe femei tind să atingă acel tipar de frumuseţe. Ea mai vine şi pe o stimă de sine puţin scăzută. Dar într-un mod, oarecum, este benefică. Atât timp cât este moderată.

Liliana Ispaş, psiholog: Este teama asta de îmbătrânire care are legătură şi cu teama de moarte, dar din ele ies şi nişte frici secundare. Frica de însingurare, de respingere socială, de boală, de anxietate, depresie, sunt mai mulţi factori. În România nu este foarte bine promovată această îmbrătrânire, nu este considerată ceva pozitiv. În România, îmbătrânirea este asociată cu boala. Şi atunci, e ceva care ar trebui vindecat, iar femeile tind către asta: să vindece.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

aspect fizic ingrijire monden observator13 operatii estetice romance
Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?

DA

NU

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Leguma din România pentru care străinii ar putea sta la coadă. A fost...
Fanatik.ro
Publicat 23.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Cum vede alegerile MEDICUL român din Franța DECORAT de Macron. ”Țara...
Gandul
Publicat 23.11.2024
Cum arată polata construită în Clisura Dunării. Șoseua spectaculoasă din...
Adevărul
Publicat 23.11.2024
Cel mai scump obiect din garderoba Iulianei Pepene. Câți bani a dat...
A1
Publicat 22.11.2024
Horoscopul zilei de 24 noiembrie 2024. Balanțele au parte de o perioadă...
CaTine
Publicat 23.11.2024
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au...
spynews.ro
Publicat 22.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de...
Useit
Publicat 23.11.2024
Doliu în lumea artistică din România! Artistul a suferit un infarct înaintea...
Redacţia.ro
Publicat 23.11.2024
Cine a ucis-o pe Cristina? Dosarul de crimă în care e implicat fiul unui...
libertatea.ro
Publicat 23.11.2024
Lady Gaga va lansa albumul „LG7” în 2025. Prima piesă de pe acest proiect...
ZU
Publicat 23.11.2024
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Hello taste
Publicat 22.11.2024
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria...
Deparinti
Publicat 23.11.2024
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să...
ziare.com
Publicat 23.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Legătura dintre acnee și sindromul ovarelor polichistice. Cum îți poate afecta...
Medicool
Publicat 23.11.2024