Florin Cîţu: "Pentru o perioadă lungă, România era campioană în campania de vaccinare. Cred că am fost victimele propriului succes"
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, consideră că, în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID, autorităţile din România au fost "victimele propriului succes". El este de părere că şi implicarea directă a sa şi a celorlalţi miniştri "ca vectori de imagine" în campania de vaccinare a fost "o problemă", notează news.ro.
De Redactia Observator la 25.11.2021, 22:35Întrebat, joi seară, într-o emisiune la TVR, ce notă şi-ar acorda pentru modul în care a gestionat criza sanitară şi campania de vaccinare anti-COVID, fostul premier Florin Cîţu a evitat să acorde un calificativ, însă a admis că implicarea sa directă în campanie ca vector de imagine nu a fost un element care să-i convingă pe oameni.
"Pentru o perioadă lungă de timp România era campioană în campania de vaccinare. După aceea, cred că am fost victimele propriului succes. În momentul în care am spus că se poate vaccina oricine cu buletinul, cam în acel moment a început să nu mai fie un succes campania de vaccinare. Dacă ne uităm la România şi ne uităm la ţările similare României ca nivel de dezvoltare, vedem că avem cam aceleaşi rezultate. În ţările mult mai dezvoltate economic, societăţi dezvoltate, cu o istorie economică mai mare şi cu o tradiţie a democraţiei mai mare vedem un rezultat al campaniei de vaccinare mai mare. Da, e posibil să fi fost o problemă faptul că am folosit... vectorul de imagine am fost eu, au fost colegii mei din Guvern. Încercam să-i facem pe oameni să înţeleagă. La un moment dat a schimbat campania, am mers în sate şi am fost cel care a vorbit de două-trei ori cu toate cultele, ca să le implic pe toate, (...) am avut caravane de vaccinare”, a explicat Florin Cîţu.
Explicaţiile vaccinării în valul 4
El este de părere că oamenii au început să vaccineze în valul patru, atunci când au constatat că este "o problemă".
"Veţi vedea şi după valul patru, când natural va scădea valul patru, lumea se va relaxa şi nu se va vaccina. Atât timp cât nu există pericolul, e complicat să-i convingi pe oameni, decât dacă faci obligatorie vaccinarea şi atunci este o altă discuţie. Dar veţi vedea că şi după valul patru, când lucrurile se vor calma, oamenii nu se vor mai vaccina”, a adăugat Florin Cîţu.