Klaus Iohannis, de Ziua Imnului Național: "Unul dintre simbolurile care definesc tradiţia, istoria şi credinţele naţiunii". Mesajul premierului
Preşedintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu au transmis mesaje cu ocazia Zilei Imnului Național. Șeful statului afirmă că imnul este o expresie a redeşteptării naţionale, a mândriei şi a patriotismului, a libertăţii şi a unităţii neamului românesc, subliniind că poporul român s-a identificat cu strigătul de luptă „Acum ori niciodată” în momente de răscruce din istorie.
De Redactia Observator la 29.07.2021, 10:08- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
”Sărbătorim astăzi, 29 iulie, Ziua Imnului Naţional, moment cu puternice semnificaţii pentru toţi românii.
Imnul Naţional al României – „Deşteaptă-te române!” – este unul dintre simbolurile care definesc tradiţia, istoria şi credinţele naţiunii noastre şi reprezintă o expresie a redeşteptării naţionale, a mândriei şi a patriotismului, a libertăţii şi a unităţii neamului românesc.
Versurile lui Andrei Mureşanu au căpătat în timp o încărcătură emoţională aparte şi au insuflat demnitate, patriotism şi curaj unor întregi generaţii în ultimii 173 de ani.
Poporul român s-a identificat cu strigătul de luptă „Acum ori niciodată” în momente de răscruce din istoria noastră, precum manifestările de exprimare a identităţii naţionale a românilor de pretutindeni, care au culminat cu Unirea de la 1859, Războiul de Independenţă, Marea Unire de la 1918, cele două conflagraţii mondiale şi revolta anticomunistă de la Braşov din noiembrie 1987.
- Roșia Montană, înscrisă în Patrimoniul UNESCO. Iohannis: Trebuie să devină un model. USR PLUS: Zi istorică...
- Premierul Florin Cîţu, despre noile măsuri de relaxare de la 1 august: "Relaxare este un cuvânt puternic astăzi...
- Klaus Iohannis, la retragerea armatei din Afganistan: "Aţi scris istorie, sunteţi eroii generaţiilor noastre şi...
Intonarea sa spontană în timpul Revoluţiei Române din decembrie 1989 a readus în actualitate mesajul peren al acestui vechi cântec al tuturor românilor, de unitate şi libertate, şi a fundamentat decizia de instituire a acestuia drept Imn Naţional al României.
Este datoria noastră să-i onorăm pe toţi înaintaşii care s-au sacrificat pentru realizarea unităţii şi păstrarea identităţii şi demnităţii naţionale şi să cinstim cu onoare Imnul, expresie a celor mai pure sentimente patriotice ale poporului român.
Dragi români, să rămânem uniţi în jurul simbolurilor naţionale şi să transmitem generaţiilor viitoare înaltele idealuri ale neamului românesc, aşa cum sunt surprinse în „Deşteaptă-te române!”.
La mulţi ani Imnului Naţional! La mulţi ani, România!”
Mesajul premierului Cîțu cu ocazia Zilei Imnului Național
Premierul Florin Cîţu a transmis că Imnul Naţional trezeşte în noi încrederea că avem puterea de a ne solidariza pentru interesul comun, acela de a trăi într-o Românie democratică, modernă şi dezvoltată, în care fiecare român să se simtă împlinit. ”Uniţi în cuget şi-n simţiri, să le transmitem generaţiilor de tineri respectul pentru acest simbol al statului român şi pentru toate celelalte simboluri şi valori naţionale”, scrie prim-ministrul într-o postare pe Facebook.
”Versurile imnului nostru naţional, ‘Deşteaptă-te române’, i-au însufleţit pe români în cele mai importante momente ale istoriei de după perioada paşoptistă, transmiţându-ne şi astăzi mesajul mobilizator care a inspirat atâtea generaţii până acum.
Ori de câte ori îl auzim, Imnul Naţional trezeşte în noi încrederea că avem puterea de a ne solidariza pentru interesul comun, acela de a trăi într-o Românie democratică, modernă şi dezvoltată, în care fiecare român să se simtă împlinit. Mesajul său puternic va continua să ne inspire valorile trainice ale libertăţii, dreptăţii şi adevărului, apărate cu îndârjire de generaţii de români.
Pentru generaţia din care fac parte, ”Deşteaptă-te române” înseamnă, în primul rând, căderea regimului comunist şi recâştigarea libertăţilor fundamentale. Uniţi în cuget şi-n simţiri, să le transmitem generaţiilor de tineri respectul pentru acest simbol al statului român şi pentru toate celelalte simboluri şi valori naţionale. La mulţi ani, România! La mulţi ani, Imnului Naţional!”, a scris premierul pe Facebook.