Antena Meniu Search
x

Premierul Florin Cîţu, despre noile măsuri de relaxare de la 1 august: "Relaxare este un cuvânt puternic astăzi pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri"

Premierul Florin Cîţu a aprobat, în cursul zilei de miercuri, măsurile care ar urma să intre în vigoare de la 1 august şi care sunt luate în lupta pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

de Redactia Observator

la 28.07.2021, 16:43

Premierul Florin Cîţu a aprobat măsurile de relaxare care ar urma să intre în vigoare de la 1 august
Premierul Florin Cîţu a aprobat măsurile de relaxare care ar urma să intre în vigoare de la 1 august - Profimedia
  • Premierul Florin Cîţu vrea ca în localuri să poată intra doar persoane vaccinate.

În principiu, vorbim despre noi măsuri de relaxare, însă mulţi au observat, chiar în frunte cu premierul Florin Cîţu, că "de fapt nu se relaxează foarte mult aceste măsuri".

Una dintre măsurile promovate de premierul Florin Cîţu este posibilitatea de organizare a unor evenimente cultural-artistice şi de divertisment în spaţiu deschis, cu participarea a cel mult 75.000 de persoane. Aceste evenimente sunt permise în oraşele unde rata de infectare este mai mică de 2 la mia de locuitori şi vine în ajutorul celor care organizează festivaluri precum UNTOLD, dar şi evenimente sportive precum meciuri de fotbal din Liga I, din cupele europene sau ale naţionalei României.

Premierul Florin Cîţu vrea ca în localuri să poată intra doar persoane vaccinate

Totuşi, conform news.ro, premierul a ţinut să atragă atenţia asupra faptului că, în cazul evenimentelor sportive, capacitatea arenei nu poate fi ocupată în proporţie mai mare de 75% şi trebuie asigurată o distanţă de un metru între spectatori.

De asemenea, Florin Cîţu a amintit şi regula de bază în organizarea de astfel de evenimente, respectiv cea conform căreia toţi participanţii trebuie să demonstreze că s-au vaccinat anti-Covid-19, că au trecut prin boală sau că pot prezenta teste negative.

Nu în ultimul rând, Florin Cîţu a anunţat că îşi doreşte ca localurile să fie deschise până la ora 02.00, dar în interior să poată avea acces doar persoanele vaccinate anti-Covid-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Premierul Florin Cîţu, despre noile măsuri de relaxare de la 1 august: "Relaxare este un cuvânt puternic astăzi pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri"