Palatul Parlamentului are tavanul ciuruit şi e plin de infiltraţii. Găleata, soluția salvatoare
Fenomenul găleata în Casa Poporului. A doua cea mai mare clădire administrativă din lume are tavanul ciuruit şi este plin de infiltraţii. Administraţia a recurs la o improvizaţie în stil românesc.
De Redactia Observator la 06.04.2019, 23:23- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Fenomenul găleata în Casa Poporului. A doua cea mai mare clădire administrativă din lume are tavanul ciuruit şi este plin de infiltraţii. Administraţia a recurs la o improvizaţie în stil românesc. Găleţile sunt nelipsite din multe încăperi ale Palatului. Vasul este un simbol, spun ironic şi parlamentarii. Iar 20 de milioane de lei va costa refacerea teraselor, a faţadelor şi a parcării subterane.
O găleată îmbrăcată în staniol, înconjurată de rumeguş. Pare o operă de artă modernă în restaurantul Parlamentului. Este însă doar o improvizaţie ajunsă. de râsul internetului.
CĂTĂLIN DRULĂ, deputat: Cred că acea găleată care e acolo de 2 ani și apare în diverse alăturări, i se pune pietriș, e emblematică pentru cum funcționează statul român.
Nu este singura găleată din Parlament. Infiltraţiile au dus la apariţia unui adevărat. fenomen, pe care, mai în glumă mai în serios, unii l-au numit găleata de la Camera Deputaţilor.
CĂTĂLIN DRULĂ, deputat: Avem o pagină, în sfârșit, se face un pic de vâlvă și, până la urmă, gândește cineva să înlăturăm situația jenantă. Râdem, facem haz de necaz, sunt simboluri ale neputinței.
Daca locurile cele mai vizitate din Parlament sunt ingrijite si arata relativ bine, sunt si zone in care se vede lipsa investitiilor. Parlamentul a primit buget pentru reparaţii capitale. Dar nu se ştie şi când vor fi finalizate.
GEORGE DUMITRICĂ, Secretar General Adjunct CDEP: Avand in vedere dimensiunile foarte mari ale cladirii, aceste lucrari se vor intinde pe cativa ani de acum incolo.
În total, 33 de milioane de lei primeşte Camera Deputaţilor pentru investiţii. Din această sumă, 18 milioane de lei sunt pentru refacerea teraselor, 4 milioane pentru retehnologizarea lifturilor şi consolidarea parcării subterane şi încă 8 milioane pentru achiziţionarea unor detectoare de metale, a unui sistem de irigare şi a unei maşini de tuns iarba.
GEORGE DUMITRICĂ, Secretar General Adjunct CDEP: Sunt echipamente care ne ajuta sa ne desfasuram activitatea pentru a intretine spatiul verde in curtea Palatului Parlamentului.
Reparaţii vor fi făcute şi la Senat, unde sunt aceleaşi probleme. Dar acolo bugetul este mai mic. Doar 4 milioane de lei.