Cum au primit rezultatele exit-polurilor candidaţii care au pierdut alegerile
Cu resemnare, critici la adresa învingătorilor, dar şi cu optimism. Aşa au primit rezultatele exit-polurilor candidaţii care au pierdut alegerile. În timp ce Kelemen Hunor sau Theodor Paleologu au părut mulţumiţi de rezultat, Mircea Diaconu a lansat un atac voalat la adresa lui Klaus Iohannis.
De Redactia Observator la 11.11.2019, 11:17Cu resemnare, critici la adresa învingătorilor, dar şi cu optimism. Aşa au primit rezultatele exit-polurilor candidaţii care au pierdut alegerile. În timp ce Kelemen Hunor sau Theodor Paleologu au părut mulţumiţi de rezultat, Mircea Diaconu a lansat un atac voalat la adresa lui Klaus Iohannis.
Iar, imediat după închiderea urnelor, Alexandru Cumpănaşu încă îşi mai punea speranţa în voturile românilor de peste hotare.
Chiar dacă nu a intrat în turul doi, rezultatul obţinut de Mircea Diaconu este cel mai mare obţinut până acum de un candidat independent la alegerile prezidenţiale. De pe treptele Ateneului, acesta le-a mulţumit românilor pentru vot.
Mircea Diaconu: Va multumesc foarte mult celor putini, care au preferat prin vot un presedinte nepartizant, independet, al tuturor romanilor. Şi mâine e o zi, aşa cum spunea Scarlet O'hara, v as ruga foarte mult cei care ştiu cine e această doamnă, să-i spună şi domnului Iohannis.
Deşi a pierdut lupta, Theodor Paleologu este optimist. Procentajul foarte bun va permite reclădirea dreptei, crede el.
Theodor Paleologu: Vreau sa multumesc din toată inima sutelor de mii de romani care au votata pentru ideile, pt idalurile, pt principiile pe care le-am susţinut. Cred ca este un rezultat foarte bun de la care se poate clădi pentru viitor..
Mulţumit de rezultate s-a arătat şi Kelemen Hunor.
Kelemen Hunor, candidat prezidentiale: Este un rezultat bun pe proiectia noastra. Noi am accentuat din programul nostru cele două resurse importante pentru o ţară oamnii şi natura, munca nu s-a terminat nici astăzi, nici mâine, noi vom continua.
Un mesaj optimist a transmis şi candidatul umaniştilor la alegerile prezidenţiale, Ramona Ioana Bruynseels. În ciuda rezultatului, a promis românilor că nu se va opri din misiunea sa politică.
Ramona Ioana Bruynseels: Rezultatul nostru nu este aşa cum ni l-am fi dorit. Bineînţels că am fi preferat să intrăm în turul doi. Însă se pare că România nu este pregătită pentru un preşedinte tânăr care a apărut recent.
Dacă ceilalţi candidaţi s-au arătat resemnaţi, Alexandru Cumpănaşu nu credea, după închiderea urnelor, că lupta s-a terminat şi încă miza pe voturile românilor din Diaspora.
Alexandru Cumpănaşu: Eu le mulţumesc foarte mult şi celor din Diaspora pt ca eu am fost foarte aproape de ei şi sunt convins că acest scor va fi mult mai mare.
14 candidaţi s-au înscris, anul acesta, în cursa pentru alegerile prezidenţiale.
Marea întrebarea pe care şi-o pune acum toată lumea este dacă votul din diaspora ar putea să dea peste cap clasamentele din sondaje, dar şi rezultatele parţiale. Sociologul Marius Pieleanu a explicat în ce condiţii se poate întâmpla aşa ceva.