Antena LIVE

Curs valutar

Video

Constantin Bălăceanu-Stolnici: Pandemia era gata dacă oamenii ascultau de medici. Cei cu funcţii, dacă nu au habar, de ce se bagă?

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici afirmă, într-un mesaj distribuit de Comitetul de coordonare a vaccinării, că pandemia era terminată dacă oamenii ascultau de medici. El a făcut un apel către cetăţeni să nu asculte de curentele iniţiate de oameni fără competenţe medicale şi să nu se ia după zvonuri.

De la 06.10.2021, 13:59
WhatsApp
Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici îi îndeamnă pe români să se vaccineze Facebook RO Vaccinare

"Ascultați sfaturile oamenilor de meserie!”, este îndemnul academicianului dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici, transmis într-un video publicat pe pagina RO Vaccinare.

"Eu am mai întâlnit astfel de... nu chiar pandemii planetare atât de dezvoltate (...), dar am apucat şi în copilăria mea, în tinereţea mea şi în lunga mea carieră care este de peste 75 de ani de medicină practicată. Am apucat epidemii de gripă, am apucat epidemii grave de poliomielită (...), epidemii de scarlatină, era tuberculoza care omora mii şi mii de oameni, era sifilisul care pe vremea aceea era ucigător, malaria şi altele, toate aceste epidemii au speriat populaţiile şi până la urmă s-au sfârşit cu bine (...) Această pandemie ar fi fost de mult terminată dacă oamenii ar fi fost înţelegători şi ne-ar fi ascultat pe noi cei care ştim secretele - între ghilimele - ale virusurilor şi ce trebuie făcut pentru ca să scăpăm de ele",  a transmis academicianul. 

El a explicat că împotriva virusului "nu putem întrebuinţa un medicament care să-l distrugă". "Nu putem să-l atacăm decât cu un singur lucru, cu anticorpi. Anticorpii sunt nişte medicamente, naturiste, în fond, create de organismul nostru, de sistemul imunologic al organismului nostru, dar pentru ca să le creeze, îl stimulăm. Şi vaccinul nu este altceva decât o proteină cu o anumită formă sau un ARN cu o anumită construcţie care îl stimulează şi îl învaţă care este virusul pe care trebuie să îl atace. Vaccinul a fost înţeles în mod greşit ca un medicament, nu este un medicament. Vaccinul este stimulator al unei fabrici de medicamente pe care le avem în corpul nostru: sistemul imun”, a precizat Constantin Bălăceanu-Stolnici. 

Constantin Bălăceanu-Stolnici, despre teoriile conspiraţiei privind vaccinul

Pe acelaşi subiect

Academicianul a afirmat că nu îşi explică de ce a fost construită o teorie a conspiraţiei în legătură cu acest vaccin. "Nu îmi explic de ce a fost construită o întreagă mitologie, o întreagă gamă de tipul conspirativ care a zguduit încrederea populaţiei în folosirea vaccinului şi în special a acestui vaccin. Nu am văzut oameni care să protesteze când făceam serul antitetanic, nu am văzut să protesteze când ni se făcea serul antirabic, nu am văzut oameni care să protesteze atunci când, plecând în străinătate, în ţări tropicale, le făceau vaccinări pentru febra galbenă şi pentru alte boli. Aici a izbucnit această stranie amplificare de poveşti care nu au nicio bază ştiinţifică. Şi lucrul nu este specific României, este pe întreaga planetă”, a mai transmis academicianul. 

El a menţionat că oameni inteligenţi s-au lăsat păcăliţi şi au căzut în capcana intinsă de teoria conspiraţiei, precizând că "este stupefiant să vezi oameni pe care îi credeam că sunt oameni în care poţi să ai încredere s-au pierdut în mrejele pe care această nenorocită propagandă le-a răspândit". 

De asemenea, Constantin Bălăceanu-Stolnici a menţionat că nu înţelege de ce medici au răspândit neîncrederea în vaccin. "M-a durut să văd că medici, oameni care au făcut medicină şi ştiu foarte bine ce este un vaccin (...) au răspândit neîncrederea în vaccinare. Am văzut studenţi la medicină, mi-a crăpat obrazul de ruşine, am văzut studenţi la medicină refuzând să se vaccineze, făcând propagandă de anti-vaccinare şi stând la coadă ore întregi ca să-şi facă testări numai ca să nu facă vaccinul. Mi se pare un lucru de neînţeles. Nu avem alte măsuri decât izolarea, care este determinată de legislaţie, purtarea măştii, care este combătută numai de cei care nu au suficienţi neuroni să înţeleagă importanţa ei, şi vaccinarea”, a declarat academicianul.

Apelul academicianului Constantin Bălăceanu-Stolnici pentru români

Academicianul a criticat şi oamenii cu funcţii, precum senatori, care "nu au habar la elemente fundamentale ale imunologiei", dar se bagă în aceste treburi, precizând că fac acest lucru pentru a atrage atenţia asupra lor. 

El a cerut oamenilor să nu se mai ia după zvonuri. "Mesajul meu de om de aproape 100 de ani, cu peste 75 de ani de experienţă în medicină, (...) este nu vă lăsaţi induşi de toate curentele acestea făcute de oameni care nu au competenţă, nu au pregătirea profesională respectivă, văd numai aspectele superficiale, se iau după zvonuri. Nimic nu e mai periculos pentru situaţiile acestea care pun în pericol viaţa oamenilor sănătatea naţiunii decât să te iei după zvonuri. Combateţi pe cei care vin cu zvonurile, combateţi pe cei care vin cu tot felul de elucubraţii conspirative şi ascultaţi-ne pe noi care suntem oameni de meserie. Nu avem ce câştiga din aceasta decât plăcerea de a vedea că această pandemie se scurtează”, a mai afirmat Bălăceanu-Stolnici.

El a precizat că pandemia nu poate fi stăpânită dacă oamenii nu sunt disciplinaţi civic şi dacă nu se vaccinează. "Nu putem stăpâni pandemia dacă oamenii nu sunt disciplinaţi civic, nu putem stăpâni pandemia dacă nu se vaccinează, nu putem stăpâni pandemia dacă purtarea măştii e considerată o bagatelă. Fiţi conştienţi, părinţii pentru copii, copiii pentru părinţii, aveţi grijă pentru că virusul acesta nu este o jucărie, nu este o fantezie, este o realitate tristă, biologică care apare periodic, prin care omenirea a mai trecut. Sfatul meu este ascultaţi de oameni de meserie, nu de oameni care cu o inclinaţie spre demagogie”, a mai afirmat Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Cornel Preda

Cornel și-a descoperit pasiunea pentru jurnalism încă din anii gimnaziali, când se trezea la 5 dimineața și mergea la chioșcul de ziare pentru a face „revista presei”. ...

constantin bălăceanu-stolnici vaccinare in romania coronavirus covid-19 vaccin covid
Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Ce să pui în butoiul cu varză murată ca să nu se acrească prea tare. Trucul...
Fanatik.ro
Publicat 22.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Premieră în bătălia pentru Cotroceni. Sociolog din Elveția: „Candidații...
Adevărul
Publicat 22.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se...
CaTine
Publicat 22.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
„Geoană, Ciolacu… Ciucă… George Simion… Și femeia aia, cum o...
libertatea.ro
Publicat 22.11.2024
Selena Gomez își vede viitorul alături de Benny Blanco: „Este cel mai sigur...
ZU
Publicat 22.11.2024
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Hello taste
Publicat 22.11.2024
Au început să intre banii pe cardurile educaționale. Peste 650.000 de părinți...
Deparinti
Publicat 22.11.2024
Amnistia fiscală ratează țintele Guvernului. Câștigurile imaginate...
ziare.com
Publicat 22.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Ce este implantul dentar. Cui i se recomandă și cum se efectuează
Medicool
Publicat 22.11.2024