Antena Meniu Search
x

OMS: În anumite oraşe, vedem secţii ATI şi spitale saturate, în timp ce pe străzi oamenii se comportă ca şi cum pandemia a fost învinsă

Maria Van Kerkhove, directoarea programului de combatere a maladiei infecţioase COVID-19 din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a subliniat marţi că noul coronavirus este încă departe de a fi ţinut sub control şi că mulţi oameni cred, în mod eronat, că pandemia este aproape de a fi învinsă, scrie AFP.

de Redactia Observator

la 06.10.2021, 12:06

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Potrivit acestei specialiste americane în epidemiologie şi boli emergente, 3,1 milioane de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 şi 54.000 de decese asociate maladiei COVID-19 au fost raportate în mod oficial săptămâna trecută la nivel mondial, însă cifrele reale sunt probabil mult mai mari.

"Situaţia se află încă într-o dinamică incredibilă. Iar ea este dinamică, deoarece nu deţinem controlul asupra acestui virus", a subliniat Maria Van Kerkhove în timpul unor discuţii purtate în direct pe conturile de pe reţelele de socializare ale OMS. "Încă nu am scăpat de pericol. Ne aflăm chiar la jumătatea acestei pandemii. Însă unde anume mai exact... nu ştim deocamdată, pentru că, sincer, nu folosim instrumentele de care dispunem în prezent pentru a ne apropia de sfârşitul ei. În anumite oraşe, vedem secţii de terapie intensivă şi spitale saturate, precum şi oameni care mor, în timp ce pe străzi oamenii se comportă ca şi cum pandemia a fost complet învinsă".

Decesele Covid, înregistrate în cea mai mare parte la nevaccinați

Experta americană a subliniat, de asemenea, că decesele raportate la nivel mondial au fost înregistrate în cea mai mare parte la persoane care nu erau vaccinate împotriva COVID-19.

Pe acelaşi subiect

Potrivit datelor transmise de ţările care comunică astfel de informaţii, "ratele de spitalizare şi de deces sunt de departe" cele mai ridicate "în rândul celor care nu au fost vaccinaţi", a adăugat ea.

Maria Van Kerkhove a criticat totodată campaniile de dezinformare şi ideile false care circulă pe internet despre COVID-19. "Rezultatul este că mulţi oameni continuă să moară. Nu putem să îndulcim această realitate", a subliniat ea, citează Agerpres.

OMS analizează în această perioadă evoluţia pe care ar putea să o aibă pandemia de COVID-19 în următoarele 3-18 luni.

"Avem încă grupuri mari de indivizi care nu sunt vaccinaţi, fie pentru că nu au acces la vaccinuri, fie pentru că refuză să se vaccineze sau nu pot fi vaccinaţi, astfel încât putem în continuare să asistăm la recrudescenţe ale pandemiei", a subliniat experta americană

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » OMS: În anumite oraşe, vedem secţii ATI şi spitale saturate, în timp ce pe străzi oamenii se comportă ca şi cum pandemia a fost învinsă