Alertă alimentară: Înghețata "La Strada" de căpşuni, retrasă din mai multe magazine. Are oxid de etilenă peste limitele permise
Mai multe sortimente de înghetaţă ”La strada” de căpşuni au fost retrase din Auchan, Cora şi Carrefour, după ce producătorul a fost informat că unul dintre stabilizatorii folosiţi are conţinut de oxid de etilenă peste limitele premise.
De Redactia Observator la 05.08.2021, 09:05”Vă informăm că Macromex recheamă produsele de îngheţată «La Strada Căpşune». Compania Macromex, în calitate de proprietar al mărcii de îngheţată La Strada, produsă în Franţa, a fost informată de către unul din furnizorii săi cu privire la o problemă a stabilizatorilor de plante, al căror conţinut de oxid de etilenă depăşeşte limitele premise de reglementările în vigoare. Acest fapt are impact asupra anumitor produse La Strada. Stabilizatorii pe baza de plante folosiţi în producerea îngheţatei La Strada sunt folosiţi în cantităţi extrem de mici în produsele finite, astfel încât considerăm că nu prezintă un risc pentru sănătatea consumatorilor”, se arată în informarea postată pe site-ul ANSVSA.
Consumatorii sunt sfătuiţi, dacă doresc rambursarea costului, să returneze, la magazinul de la care au cumpărat, produsul sau ambalajul din loturile menţionate în lista, până la dată limita de 16.08.2021. Rechemarea s-a făcut din magazinele Auchan, Cora şi Carrefour.
După înghețată, a venit rândul chiftelelor. Două tone care conțineau substanța cancerigenă au fost retrase din magazine
Ziua şi alerta alimentară, din cauza unei substanţe cancerigene interzise în Uniunea Europeană. Două tone de chiftele, dar şi mai multe loturi dintr-un sortiment celebru de înghetată, au fost retrase din marile lanţuri de magazine. Autorităţile au descoperit că acestea conţin oxid de etilenă, un dezinfectant extrem de nociv dacă este înghiţit.
Autorităţile au aflat ieri că în ţară a intrat o cantitate uriaşă de produse alimentare cu substanţe periculoase pentru sănătate. "Am fost notificaţi de un alt stat membru ca într-un lot de chiftele 1,8 tone - aproape 2 tone a ajuns în România", a declarat Mihai Ponea, preşedintele ANSVSA. Consumate în cantităţi mari şi pe termen lung, alimentele care conţin oxid de etilenă pot avea efect cancerigen, spun specialiştii. Pot provoca însă şi afecţiuni cardiovasculare ori pulmonare.