Asistenta-robot, soluția din spitalele COVID
Este imună la orice virus care afectează omenirea. Poate veghea fără oprire la căpătâiul bolnavilor şi nu oboseşte niciodată. Portretul asistenței medicale ideale pare desprins dintr-un scenariu SF.
De Redactia Observator la 23.12.2020, 10:39- Elevii craioveni au avut la dispoziţie doar 48 de ore să creeze prototipul.
- Mai au de lucru pentru că modelul să devină perfect pentru scopul în care a fost creat.
Ar putea fi, pentru că vorbim de un robot creat de elevii unui colegiu craiovean. Invenţia lor a fost premiată la un concurs naţional, la care au participat 40 de echipe din întreaga ţară.
Robotul Mihaela ar rezolva criză personalului din spitale
Riscul că angajaţii să se infecteze în timpul procedurilor ar scădea considerabil. Mihaela face însă mult mai multe.
Mihnea Stamatie - elev: Ar putea să ia date importante despre pacienții, ar putea să le transmită către doctori și ar putea să transmită și din partea doctorilor către pacienți mesaje. Noi ne-am gândit la un pachet complet de servicii.
Adrian Ioana - elev: Această este siteul pe care noi l-am creat. Acesta crează o interfață de comunicare între medic și rudele pacientului, în care rudele pacientului pot vedea informații în timp real despre starea pacientului.
Elevii craioveni au avut la dispoziţie doar 48 de ore să creeze prototipul care ne poate da o idee despre viitorul medicinei. Dar mai au de lucru pentru că modelul să devină perfect pentru scopul în care a fost creat.
Vlad Nedelcu - elev: Până să ajungem să o vedem implementată în spitale, lucrând în saloane, ar fi foarte mulți pași de parcurs. timpul și cercetarea de finanțare de care am avea nevoie nu poate fi estimată, pentru că această prin natură ei nu poate fi prevăzută și calculată.
Visul poate deveni realitate pentru că există cerere.
Ileana Didu - director colegiul naţional Fraţii Buzeşti: Elevii noștri lucrează la imbunatatira robotului, a softului și sunt curtati de mai multe spitale.
Proiectul a fost prezentat în cadrul unei competiţii organizate de Universitatea tehnică din Cluj, iar elevii craioveni au impresionat prin cunoştinţe şi pragmatism: ideea robotului Mihaela a venit însoţită şi de un plan de afaceri.