Cel mai modern şi performant aparat de angiografie va fi folosit la Iaşi
Ora exactă în cazul unor diagnostice neuroghirurgicale să dă de la Iaşi. Cel mai modern şi performant aparat de angiografie va fi folosit începând din luna august. Investiţia s-a ridicat la un milion şi jumătate de euro, iar banii au venit de la Consiliul Judeţean.
De Redactia Observator la 19.07.2019, 17:03- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Ora exactă în cazul unor diagnostice neuroghirurgicale să dă de la Iaşi. Cel mai modern şi performant aparat de angiografie va fi folosit începând din luna august. Investiţia s-a ridicat la un milion şi jumătate de euro, iar banii au venit de la Consiliul Judeţean.
Pentru pacienţii cu leziuni cerebrale acest aparat înseamnă timp redus până la diagnosticare şi o durată de expunere la radiaţii mult mai mică.
Pentru 70 de pacienţi, angiograful de ultimă generaţie înseamnă şansa pentru o viaţă mai bună. Consiliul Judeţean Iaşi a investit 1.500.000 de euro în aparatul cu care a fost dotat spitalul de neurochirurgie.
Lucian Eva, manager Spital Neurochirurgie "Prof.Dr. Nicolae Oblu": Este unicul sistem de acest gen din Romania, este cel mai performant sistem de serio-angiografie biplana existent in lume la ora actuala. Începand din august va intra efectiv in utilizarea clinica pentru rezolvarea pacientilor cu patologii complexe vasculare la nivelul creierului si maduvei spinarii.
Maricel Popa, presedinte CJ Iasi: Vorbim de robotica-neurochirurgie. La ora actuală trebuie să tinem pasul cu modernizarea, cu tehnologia care este foarte puternic dezvoltata in exterior. Ora exacta in neurochirurgie la ora actuala in tara se da de la Iasi.
Medicii spun ca acest aparat are o mobilitate foarte mare datorită braţelor robotice care permit mişcarea în foarte multe axe. Aparatul are capacitatea să scaneze în câteva secunde distanţa de la artera pedioasă până la carotidă.
Imaginea biplană obţinută permite medicilor să detecteze leziunile care până acum nu puteau fi văzute cu echipamentul monoplan existent. Mai mult medicii pot vedea în timpul operaţiei ce se întâmplă în spatele leziunii.
Dobrin Nicolae, medic primar: Este un echipament bi plan care permite vizualizarea leziunilor vasculare cranio-cerebrale si spinale din mai multe unghiuri simultan. in felul acesta creste siguranta, scade durata ca timp a procedurii pentru ca nu mai trebuie sa misti tubul dintr-o parte in alta si scade si cantitatea de radiatii emise pentru diagnostic.
Aparatul va fi folosit atât în cazul pacienţilor adulţi, cât şi în cazul copiilor.