Cine poate folosi cosmetice organice și cum. Secretul produselor naturale
Cosmeticele organice nu sunt unele şi aceleaşi cu produsele pe care scrie 100% natural. Cosmeticele organice sunt făcute din tot felul de plante şi flori care nu sunt ajutate de substanţe sau fertilizatori chimici.
De Redactia Observator la 26.07.2019, 14:58- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Cosmeticele organice nu sunt unele şi aceleaşi cu produsele pe care scrie 100% natural. Cosmeticele organice sunt făcute din tot felul de plante şi flori care nu sunt ajutate de substanţe sau fertilizatori chimici.
Cosmeticele organice sunt recomandate doar persoanelor care au ten uscat, normal sau mixt.
Medeea Haruki, brand manager cosmetice organice: Tot ce punem pe piele ajunge în sânge în mai puţin de un minut. Este foarte important să ştim să alegem produse de calitate.
Mihaela Leventer, medic dermatolog: Ingredientele naturale organice trebuie să provină din surse nepoluate. Poluarea atmosferică poate să împieteze calitatea extractului.
Iulia Iancu, biochimist: Nu tot ce este natural, este şi organic. Pentru că dacă creşte ceva şi te-ai dus să îl ajuţi cu un fertilizator chimic, atunci el nu este organic.
Georgiana Radu, artizan miresme: Sunt creme pe bază de ceară. Ceara este benefică pentru ten deoarece împreună cu apa şi uleiurile esenţiale sigilează hidratarea în ten. Are un miros ierbos. Are în compoziţie 4 tipuri de argilă şi 3 tipuri uleiuri ayurvedice. Uleiul de tamanu este un ulei lemnos, destul de consistent care se foloseşte în medicina ayurvedică pentru vindecare. Uleiul de centella asiatica este cel pe care se tăvălesc în junglă leii bengalezi pentru a se cicatriza.
Atenţie, însă! Cosmeticele organice sunt recomandate doar persoanelor care au ten uscat, normal sau mixt.
Mihaela Leventer, medic dermatolog: Tenul gras nu va suporta niciodată produse foarte ocluzante, grase pe suprafaţă. Fie că sunt naturale sau de sinteză. Produsele acestea pot să conţină sau nu conservaţi. De obicei, dacă vrem produse 100% naturale acestea au un termen de garanţie scurt, aşa că atenţie la termenul de garanţie şi la maniera la care sunt păstrate pe raft. Trebuie să fie o temp amb de până în 30 de grade şi nu în lumina soarelui.
Georgiana Radu: Valabilitatea este între 6-8 luni, conservarea este dată de vitamina E naturală şi uleiurile esenţiale.
Iulia Iancu, biochimist: Un ambalaj care de exemplu are contact cu aerul mai puţin va avea o valabilitate mai mare decât un produs care se deschide.
Dar trebuie să fim foarte atenţi şi la etichetă.
Iulia Iancu, biochimist: Ce nu ar trebui să apară? Denumiri foarte complicate, poliacrilaţi, esteri, uleiuri minerale parafină, vaselină.
Secretul unui ten frumos îl ştiţi deja-este hidratarea. Noi am vrut să aflăm şi ce nu ştiam. De exemplu, cum ajungem la produse de calitate.
Iulia Iancu, biochimist: Dragostea noastră faţă de ele le ajută să crească. O demonstrează studiile care arată în compoziţia chimică că a fost fericită şi ne-a răsplătit cu o concentraţie bogată de principii active. Sunt plante pe care le-am aclimatizat, sunt plante de la care recoltăm rădăcini, sunt plante de la care recoltăm frunze, flori.
În grădina doamnei Iancu am găsit peste 190 de tipuri de plante. Floarea de colţ, rădăcina de aur, centella asiatică. iar cea mai capricioasă este genţiana tibetană.
Iulia Iancu, biochimist: I-am creat un spaţiu cu vecini plăcuţi. Oregano, lemn dulce. I-am creat acel spaţiu pe care îl avea în sălbăticie. Am reuşit să îi aduc prietenii ei acasă ca să nu sufere. Anumite plante ascultă Chopin, altele preferă Mozart şi am şi o plantă care iubeşte Beethoven.
Formularea unei reţete poate să dureze chiar şi 2 ani. Dar există şi câteva combinaţii pe care le putem face cu toţii acasă, cu produse accesibile tuturor.
Anual, acumulăm în organism până la 5 kilograme de substanţe doar din ceea ce aplicăm pe piele.