Coadă de ambulanțe care aduc pacienți la Urgențe, în Bistrița
Scene incredibile au fost surprinse la secţia de primiri urgenţe a spitalului din Bistriţa. Mai multe ambulanţe au aşteptat la coadă la intrare în camera de gardă pentru a putea preda pacienţii care aveau nevoie de ajutor.
De Redactia Observator la 04.01.2020, 21:26Scene incredibile au fost surprinse la secţia de primiri urgenţe a spitalului din Bistriţa. Mai multe ambulanţe au aşteptat la coadă la intrare în camera de gardă pentru a putea preda pacienţii care aveau nevoie de ajutor. Sunt scene care se repetă an de an după ospăţul de Revelion, spun medicii, care îi îndeamnă pe pacienţii care nu au probleme foarte serioase să apeleze la centrele de permanenţă în perioadele aglomerate.
Cu dureri de stomac după ospăţul de Anul Nou, pacienţii au început să ajungă cu sutele la Urgenţă. În Bistriţa, şapte ambulanţe s-au împotmolit în faţa spitalului, în timp ce medicii încercau să-şi dea seama ce cazuri sunt cu adevărat grave.
Camelia Strungari, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Bistriţa: Punctul culminant al acestor sărbători a fost ziua de 2 ianuarie, când la UPU Bistriţa s-au prezentat 170 de pacienţi, dintre care numai unul a fost urgenţă de Cod Roşu.
Imaginile cu coada de ambulanţe au fost distribuite pe Facebook chiar de medicii de la Urgenţă, care atrag atenţia că, în special de sărbători, sunt nevoiţi să intervină la cazuri care nu reprezintă urgenţe reale.
Camelia Strungari, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Bistriţa: Sunt, într-adevăr, foarte multe persoane care pentru absolut orice problemă apelează 112. Ambulanţa, bineînţeles, este trimisă la cazul respectiv.
Afecţiunile digestive, intoxicaţiile cu alcool şi infecţiile respiratorii au fost principalele cazuri tratate la Urgenţă, de Sărbători. Sunt probleme care pot fi rezolvate în centrele de permanenţă, spun medicii.
Daniel Kiss, medic de familie: Am avut şi situaţii mai complicate un pic, am încercat şi aici o perfuzie cu calmante, cu antispastice, s-a rezolvat. Persoanele s-au simţit mai bine, n-a fost nevoie să chemăm ambulanţa sau să trimitem mai departe.
Peste 370 de centre de permanenţă funcţionează în toată ţara.