Cozonac de post de 10 metri, în Parcul Național din București
Un cozonac lung de 10 metri şi cinci sute de litri de ciorbă de lobodă. Sunt deliciile de post pe care sute de bucureşteni, care au trecut prin Parcul Naţional, le-au savurat sâmbătă.
De Redactia Observator la 07.04.2019, 00:11Un cozonac lung de 10 metri şi cinci sute de litri de ciorbă de lobodă. Sunt deliciile de post pe care sute de bucureşteni, care au trecut prin Parcul Naţional, le-au savurat sâmbătă. Bucatele au fost preparate pe loc, numai din ingrediente naturale. Din ospăţul cu meniu de post nu au lipsit iahnia de fasole, ciupercile cu legume şi varza călită. Pentru cei care mănâncă "de dulce", micii, cârnaţii şi fripturile au umplut grătarele.
Dimineaţă, gospodinele venite din nordul ţării au aprins focul în cuptoarele din Parcul Naţional.
În câteva ceasuri, femeile au întins cel mai lung cozonac de post făcut vreodată în Bucureşti. Unul al cărui capăt aproape că nu-l vedeai.
Dar dulcele pe stomacul gol parcă nu merge bine. Aşa că bucătarii au pregătit şi cinci sute de litri de borş de lobodă.
Cu poftă au fost degustate şi celelalte bucate, special făcute pentru cei care ţin post. Iahnia de fasole şi varza călită au fost foarte apreciate. Mâncate cu pâine caldă, făcută după cea mai simplă reţetă.
Bucate din belşug au fost şi pentru cei care nu ţin post. Ei s-au delectat cu mici, pastramă sau fructe de mare. Duminică, gospodinele vor fi din nou la datorie în Parcul Naţional din Capitală.