Antena LIVE

Curs valutar

Breaking News

Lista țărilor care au suspendat vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, în urma unor tulburări de coagulare a sângelui

9 țări suspendă vaccinarea cu AstraZeneca. Danemarca, urmată de Norvegia și Islanda au anunţat joi suspendarea folosirii serului în urma unor tulburări de coagulare a sângelui semnalate la persoane vaccinate. Italia interzice folosirea lotului ABV2856 de vaccin AstraZeneca. Alte cinci țări europene au luat decizii similare, dar este vorba despre un alt lot - ABV5300, care a ajuns în 17 țări.

De la 11.03.2021, 18:42
WhatsApp
Profimedia

Agenția Italiană a Medicamentului a decis, joi, să oprească vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca, după ce au apărut problemei de coagulare a sângelui la unii pacienți.  În urma raportării anumitor efecte adverse grave, în legătură cu administrarea dozelor din lotul ABV2856 din vaccinul AstraZeneca, AIFA a decis ca măsură de precauție să interzică utilizarea acestui lot pe întreg teritoriul național, potrivit ANSA. În această săptămână, Austria a suspendat folosirea unui lot specific de vaccin la 10 zile după decesul unei femei din cauza unor probleme severe de coagulare a sângelui. Dozele austriecilor făceau parte din lotul ABV5300 trimis în peste 17  țări europene. Imediat și Estonia, Letonia, Lituania și Luxemburg au suspendat folosirea serului din lotul respectic ca măsură de precauție, scrie BBC.

Citește și:
România nu a primit doze din lotul care a pus probleme în Europa. La orice suspiciune stopăm vaccinarea cu AstraZeneca

Tot joi, Danemarca, Norvegia și Islanda au anunțat că suspendă și ele vaccinarea cu AstraZeneca, dar autoritățile sanitare din Spania au spus că vor continua imunizarea cu serul produs de laboratorul anglo-suedez, pentru că nu au înregistrat niciun caz suspect. Lista țărilor care au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca cuprinde: Italia, Norvegia, Danemarca, Islanda, Austria, Estonia, Letonia, Lituania și Luxemburg. Danemarca a suspendat complet utilizarea vaccinului.

Danemarca și alte cinci state au oprit temporar vaccinare cu AstraZeneca

Danemarca a oprit temporar vaccinarea cu AstraZeneca ca măsură de precauție din cauza unor cazuri de pacienți care au făcut cheaguri de sânge după ce au primit serul, deși nu a fost stabilită încă nicio legătură iar o investigație este în curs de derulare. Danemarca a oprit temporar vaccinarea cu AstraZeneca ca măsură de precauție din cauza unor cazuri de pacienți care au făcut cheaguri de sânge după ce au primit serul, deși nu a fost stabilită încă nicio legătură iar o investigație este în curs de derulare, relatează Reuters. În urma raportării anumitor efecte adverse grave, în legătură cu administrarea dozelor din lotul ABV2856 din vaccinul AstraZeneca, Agenția italiană pentru Medicamente (AIFA) a decis ca măsură de precauție să interzică utilizarea acestui lot pe întreg teritoriul național, potrivit ANSA.

Suspendarea temporară vine după ce au fost raportare cazuri grave formări de cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu vaccinul împotriva Covid-19 al AstraZeneca, a explicat joi Agenția Națională de Sănătate, relatează Reuters

Decizia a fost luată de autoritățile daneze deși la momentul actual nu se poate concluziona că există o legătură între vaccinul AstraZeneca și cheagurile de sânge. Agenţia Europeană a Medicamentului a anunțat miercuri că o anchetă preliminară nu a stabilit nicio legătură între vaccinul AstraZeneca şi decesul unei asistente austriece care fusese injectată cu acesta.  Austria, Estonia, Lituania, Luxemburg și Letonia au suspendat temporar procesul de vaccinare cu serul AstraZeneca dintr-un lot care a ajuns în 17 țări.

Citește și:
Vaccinul AstraZeneca: A fost eliminată restricția de vârstă

Austria a anunţat luni că a încetat să administreze un lot de vaccin produs de laboratorul anglo-suedez AstraZeneca, după moartea unei infirmiere în vârstă de 49 de ani, din cauza unor ”grave tulburări de coagulare” a sângelui, la câteva zile după ce a fost vaccinată. Una dintre colegele sale, în vârstă de 35 de ani, vaccinată cu un vaccin din acelaşi lot, a suferit o embolie pulmonară, însă se află în prezent pe cale de vindecare. Alte două cazuri de ”evenimente tromboembolice au fost semanlate” în urma unor vaccinări cu ser din acelaşi lot, a anunţat EMA.

Cu toate acestea, ”nu există, la ora actuală, niciun indiciu care să arate că vaccinul a avut aceste consecinţe, care nu fac parte dintre efectele secundare înregistrate ale acestui vaccin”, a anunţat miercuri EMA.

Alte patru ţări - Estonia, Lituania, Letonia şi Luxemburgul - au suspendat, ulterior, vaccinări cu doze de vaccin care provin din acest lot AstraZeneca, livrat în 17 state UE şi din care fac parte un milion de vaccinuri. ”În pofida faptului că un defect de calitate este considerat puţin probabil în acest stadiu, calitatea lotului face obiectul unei anchete”, anunţă EMA. De la începutul campaniilor de vaccinare împotriva noului coronavirus s-au raportat decese ale unor persoane după ce au fost vaccinate în mai multe ţări. Aceste morţi - puţine - sunt examinate îndeaproape şi nu sunt, pentru moment, atribuite vaccinului împotriva Covid-19.

Peste 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajung joi în România

103.200 de doze de vaccin AstraZeneca ajung joi în România, pe cale terestră. Cele mai multe doze, peste 27.000, rămân în Centrul Național de Stocare București.

Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV), un număr de 103.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge joi la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

astrazeneca vaccin covid cheag de sange danemarca austria lot
Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Peste ce a dat un instalator care făcea reparații într-o vilă. S-a...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Lasconi şi Simion, la podcastul comediantului „Micutzu”. „Îmi vine să vă...
Adevărul
Publicat 21.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile...
CaTine
Publicat 21.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României
GSP
Publicat 21.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
Super-armele cerute insistent de Ucraina Occidentului și cum au influențat ele...
libertatea.ro
Publicat 21.11.2024
Coldplay a lansat videoclipul piesei „The Karate Kid”. Formația a colaborat...
ZU
Publicat 21.11.2024
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 21.11.2024
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 21.11.2024
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor:...
ziare.com
Publicat 21.11.2024
Adamari López a împărtășit detalii picante din relația cu Toni Costa....
Happy
Publicat 21.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Medicool
Publicat 21.11.2024