Gazde pentru salvatorii din spitale, în lupta cu noul coronavirus
Pentru medicii care lucrează direct cu pacienţii bolnavi de coronavirus, orice vizită acasă este un risc. Mulţi aleg să se izoleze de cei dragi, în această perioadă, pentru a nu-i contamina. Însă nu toţi îşi permit o locuinţă provizorie.
De Redactia Observator la 02.04.2020, 11:00- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Pentru medicii care lucrează direct cu pacienţii bolnavi de coronavirus, orice vizită acasă este un risc. Mulţi aleg să se izoleze de cei dragi, în această perioadă, pentru a nu-i contamina. Însă nu toţi îşi permit o locuinţă provizorie.
Pentru a-i sprijini pe eroii în alb, mai mulţi oameni din Timişoara au ales să le pună gratuit la dispoziţie apartamentele pe care n-au apucat să le închirieze.
Ana Maria, asistent medical: Sunt un pic derutata si speriata, dar avand in vedere ca am vazut ca exista oameni cu suflet, care chiar ne ajuta, parca mi-am mai revenit un pic.
Ana Maria lucrează în prima linie, foarte aproape de duşmanul invizibil. Este asistent medical într-un spital din Timişoara.
Gândul că-i poate infecta cu COVID-19 pe cei dragi a îndepărtat-o de familie. Acasă o aşteaptă trei copii şi mama, în vârstă de 65 de ani. A ales să-i protejeze. stând departe de ei.
Ana Maria, asistent medical: Am zis, ce sa fac, sa imi dau demisia? Poate asta este cel mai bun lucru acum ca sa nu imi pun familia in pericol. Si am zic ca trebuie sa luptam si sa facem tot ce putem ca sa ajutam oamenii care sunt bolnavi.
Roxana este cea care i-a oferit sprijin în aceste momente de cumpănă. I-a pus la dispoziţie un apartament în care să stea până când pericolul va trece. Totul gratuit.
Roxana Şulţi, proprietar apartament: De ce sa nu ne folosim de tot ce avem si de ce sa nu ajutam atat cat putem in momentele astea? Apartamentul era liber. Mi se parea o resursa care e pacat sa nu fie folosita, o resursa disponibila.
Îi îndemană acum şi pe alţi proprietari să-i urmeze exemplul. La solidaritate face apel şi Cristina, medic la rândul ei.
Împreună cu o prietenă, cu vechime în acţiuni umanitare, se străduieşte să convingă cât mai mulţi oameni să pună locuinţele libere la dispoziţia cadrelor medicale.
Cristina Munteanu: Aceasta initiativa a venit in momentul in care colegii mei, multi dintre ei, mi-au spus ca nu se mai pot intoarce acasa. Chiar vazusem pe facebook o stire a unui coleg care a ales sa doarmA in garaj si mi se parea ca este, cumva, inuman.
Până acum, 20 de cadre medicale au primit aparatmente. Însă cererea este mult mai mare. Două sute de medici sau asistenţi au nevoie de găzduire.