Mancare sănătoasă pentru copii. Sfaturi de la nutriționist (Video)
Colega noastră Anamaria Gudu a făcut un material utilitar în care a explicat cât de importantă e alimentaţia. Pentru că de acolo pleacă totul. Dar Ana nu s-a limitat doar să gătească sănătos. A stat de vorbă şi cu specialiştii.
De Redactia Observator la 23.05.2019, 14:32- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Colega noastră Anamaria Gudu a făcut un material utilitar în care a explicat cât de importantă e alimentaţia. Pentru că de acolo pleacă totul. Dar Ana nu s-a limitat doar să gătească sănătos. A stat de vorbă şi cu specialiştii.
Fiecare tara membra a Uniunii E uropene cheltuieste anual aprox 7 % din bugetul pentru sanatate pentru a trata bolile generate de obezitate. Asadar, economia tarilor este direct afectata de acest fenomen.
În acelaşi timp există dovezi clare care ne spun ca obezitatea are consecinte asupra sanatatii. Boli cardiovasculare, diabet de tip 2, anumite tipuri de cancer, dar si stigmatizarea si problemele mentale sunt doar cateva dintre consecintele excesului de kilograme.
Este clar că una este ceea ce noi, părinţii, considerăm că este sănătos pentru copiii noştri şi alta este ceea ce recomandă specialiştii.
Laura Ene, diabetolog şi nutriţionist: Din păcate, ultimele studii ne anunţă că avem o epidemie de obezitate. În România, 1 din 4 copii este suprapondderal sau obez. Poate deveni o problemă de sănătate publică.
Anamaria Gudu: Ce le gătim pentru a evita asta?
Laura Ene, diabetolog şi nutriţionist: Mă bucur că mă întrebi asta. Exemplul personal, al nostru ca părinţi este f important pt a-i ghida în alegerile alimentare. Aş vrea să subliniez 3 tipuri de alimente care ne fac rău: sucuri carbogazoase, toate ronţăielile care se găsesc în pungă şi alimentele prăjite.
Anamaria Gudu: În schimb, le oferim, ce?
Laura Ene, diabetolog şi nutriţionist: La mic dejun, un sendvis cu pâine integrală, legumă, carne. Este tot ce poate fi mai bun pt un copil în creştere. Dacă reuşim o cană de lapte sau de iaurt este la fel minunat.
Anamaria Gudu: Sună bine, dar dacă cei mici vor chifteluţe, şniţele, cartofi prăjiţi, ce ne facem? la facem la cuptor. Le vor adora, efectiv!
Laura Ene, diabetolog şi nutriţionist: Ideea este să le oferim ceva dulce şi ceva sănătos. O bucată de ciocolată şi un fruct.