Numărul persoanelor ucise de gripă a ajuns la 23. Românii se bazează tot pe tratamente băbeşti
În mai multe oraşe din ţară, autorităţile au decis ca niciun copil să nu intre la ore până când nu va fi verificat în centre de triaj. În acest timp, românii se bazează tot pe tratamentele mai mult sau mai puţin băbeşti.
De Redactia Observator la 21.01.2019, 20:14În mai multe oraşe din ţară, autorităţile au decis ca niciun copil să nu intre la ore până când nu va fi verificat în centre de triaj. În acest timp, românii se bazează tot pe tratamentele mai mult sau mai puţin băbeşti. Sucurile de fructe, supa de pui, dar şi modul în care aerisim locuinţa se numără printre remediile despre care oamenii jură că funcţionează.
Vitamina C şi vitamina D sprijină sistemul imunitar să facă faţă diferitelor infecţii. Medicii ne recomandă să consumăm mai degrabă o portocală sau un măr.
Lygia Alexandrescu, medic nutriţionist: Este un mit în sensul că e de preferat să consumăm citricele sau merele sau fructele crude, în special cele autohtone, să le consumăm crude şi să le mestecăm. Deci fructele se mestecă nu se beau
Supa nutritivă de pui e de preferat unor mâncăruri grele.
Lygia Alexandrescu, medic nutriţionist: În special la supa de pui nu o să folosim nimic dezosat, ci totul cu os, în aşa fel încât acel colagen, acea gelatină să ne crească imunitatea rapid. O astfel de masă lichidă categoric hidratează şi hrăneşte pe vreme de gripă.
Mai bine înlocuiţi picăturile de nas cu scorţioara sau cuişoarele. Sunt foarte bune decongestionante nazale şi respiratorii. Ajută la vasodilataţia bronhiilor şi calmează tusea. Şi purtarea măştilor sterile previne răspândirea virsului gripal.
Iar protejarea cu fularul e de folos pentru a nu inhala aer rece. Cât despre şerveţelele şi gelurile antibacteriene, specialiştii spun că nu oferă o protecţie împotriva virusului gripal.
Silvia Nicu, medic şef UPU, Spitalul Universitar Bucureşti: Ne ajută la a nu introduce prin mâinile murdare diverşi microbi pe care îi putem ingera pe cale digestivă, dar pentru virozele respiratorii nu ne ajută. Gelurile antibacteriene şi şerveţelele nu au nicio influenţă asupra gripei
Locuinţa trebuie aerisită de două ori pe zi preţ de zece minute. De asemenea, e un mit să încălzim în exces camera în care stăm. Temperatura optimă, spun medicii, este de 22-23 de grade Celsius. Trecerile de la cald la rece suprasolicită un organism deja slăbit.