O echipă de medici din Danemarca a venit în ajutorul României. Vor îngriji primii pacienţi la spitalul Matei Balş din Capitală
O echipă de medici şi asistente din Danemarca a sosit, noaptea trecută, în România, pentru a da o mână de ajutor în lupta cu pandemia. Astăzi vor ajunge la spitalul Matei Balş din Capitală, unde vor îngriji primii pacienţi. Ajutorul vine în contextul în care medicii de la ATI, din ţara noastră, tratează de patru ori mai mulţi pacienţi ca înainte de pandemie.
De Bogdan Dinu la 28.10.2021, 08:20Prima echipă medicală sosită din Danemarca a aterizat, noaptea trecută, pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti. Medicii au fost întâmpinaţi de ambasadorul Regatului Danemarcei în România, dar şi de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
Raed Arafat, şeful DSU: Vorbim de doi medici, cinci asistenţi medicali la acest moment, mâine va mai veni un medic şi un asistent medical, iar la 11 zile se va face un schimb şi va mai veni încă o echipă.
Echipa daneză va ajunge astăzi la spitalul Matei Balş din Capitală pentru a face cunoştinţă cu medicii români, alături de care vor îngriji pacienţii.
Raed Arafat, şeful DSU: S-a stabilit că acolo va fi locul unde vor lucra, vor merge să discute cu colegii de acolo şi încet încet să intre în ture şi să înceapă să activeze.
- Danemarca trimite o echipă medicală la Institutul "Matei Balș", pentru a încerca să mărească numărul de paturi
- Mesajul sfâșietor al unui medic ATI: ''În zilele acestea se stinge o întreagă generaţie de bunici. Singuri în...
- Medic din Timișoara: Peste 95% dintre persoanele vaccinate care se infectează cu Covid nu au plămânii afectați
România a primit sute de concentratoare de oxigen
Sosirea medicilor străini vine ca urmare a activării Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene. În cadrul aceluiaşi program, România a primit câteva sute de concentratoare de oxigen din partea altor ţări precum Serbia, Olanda sau Polonia, dar şi medicamente pentru tratarea bolnavilor.
Soren Jensen, ambasadorul Danemarcei: Ne bucurăm că în aceste momente dificile să vă putem susţine şi să fim alături de personalul din spitale.
În prezent, medicii români care lucrează în secţiile de terapie intensivă au ajuns să trateze de patru ori mai mulţi pacienţi ca înainte de pandemie. Pentru că nu mai sunt locuri, aproape 50 de pacienţi au fost transferaţi, până acum, în unităţi medicale din alte ţări, precum Ungaria, Polonia sau Austria. Franţa s-a oferit, de asemenea, să primească pacienţi români în viitorul apropiat.