Antena Meniu Search
x

Medic din Timișoara: Peste 95% dintre persoanele vaccinate care se infectează cu Covid nu au plămânii afectați

Un medic din Timișoara a declarat că peste 95% dintre persoanele vaccinate care se infectează cu Covid-19 nu au plămânii afectați, spre deosebire de pacienții nevaccinați.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.10.2021, 12:42

Medic din Timișoara: Peste 95% dintre persoanele vaccinate care se infectează nu au plămânii afectați
Medic din Timișoara: Peste 95% dintre persoanele vaccinate care se infectează nu au plămânii afectați - Profimedia Images

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase Timişoara, medicul Diana Manolescu, a declarat că a observat o diferenţă importantă între plămânii unui bolnav vaccinat şi ai unui bolnav nevaccinat împotriva Covid-19, astfel că la persoanele imunizate nu există afectare pulmonară în timp ce la cei nevaccinaţi afectarea pulmonară poate ajunge la 85 la sută.

”Am observat o diferenţă însemnată, din punct de vedere imagistic, între plămânii unui pacient vaccinat împotriva SARS-CoV-2 şi cei ai unui pacient nevaccinat. La peste 95 la sută dintre persoanele vaccinate, care fac totuşi o infecţie COVID-19, nu există o afectare pulmonară, în timp ce, în cazul bolnavilor nevaccinati, începe de la 30-40 la sută şi poate creşte, într-un interval extrem de scurt, uneori chiar şi de câteva ore, până la 70-80, şi chiar 85 la sută”, transmite medicul Diana Manolescu, director medical în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, potrivit news.ro.

Leziunile pulmonare pot duce la deces

Medicul mai atrage atenţia că adeseori leziunile pulmonare sunt atât de grave că pot duce la desecsul pacientului. 

Pe acelaşi subiect

”Nu de puţine ori, din păcate, aceste leziuni pulmonare devin incompatibile cu viaţă. Singură soluţie este vaccinarea”, a mai declarat  Diana Manolescu.

Vasluian mort pe marginea drumului, după ce a plecat din spital

Din păcate, la deces s-a ajuns și în cazul unui bărbat din Vaslui, infectat cu Covid-19, care a fugit din secția UPU a spitalului județean, sătul să aștepte eliberarea unui pat în saloane. Bărbatul nu a apucat să ajungă acasă, pentru că a murit pe drum, într-un șanț, fiind găsit de câțiva săteni.

Gheorghe C. fusese confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19, iar în data de 21 octombrie a fost internat în unitatea sanitară. Pentru că pe secții nu mai erau locuri, acesta a fost ținut în Unitatea de Primiri Urgențe, de unde, pe data de 23 octombrie, a plecat fără să anunțe cadrele medicale. A pornit, pe jos, în drum spre casă, însă pe raza comunei Solești a căzut din picioare, într-un șanț, unde a fost găsit de câțiva săteni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Medic din Timișoara: Peste 95% dintre persoanele vaccinate care se infectează cu Covid nu au plămânii afectați