Panseluţele comestibile, bogate în vitamine şi minerale, folosite tot mai des de bucătari
Panseluţele şi begoniile ne pot decora casa, dar îşi găsesc mai nou loc şi în farfurie. Sunt tot mai căutate de bucătarii restaurantelor de lux. Nu doar pentru decor, ci şi pentru proprietăţile lor comestibile. Sunt bogate în vitamine şi minerale.
De Redactia Observator la 18.02.2019, 21:33Panseluţele şi begoniile ne pot decora casa, dar îşi găsesc mai nou loc şi în farfurie. Sunt tot mai căutate de bucătarii restaurantelor de lux. Nu doar pentru decor, ci şi pentru proprietăţile lor comestibile. Sunt bogate în vitamine şi minerale. Sunt crescute în sere, fără îngrăşăminte sau alte substanţe chimice.
Florile comestibile aduc în farfurie, pe lângă culoare şi farfum, un plus de vitamine şi minerale. Cristian Tudor este unul dintre horticultorii care au pus bazele unei afaceri unice în România. Cultivă flori comestibile. Sfaturile bucătarilor l-au ajutat să aducă la noi, un concept apărut în Statele Unite, încă din anii 80.
Panseluţele crescute fără îngrăşăminte chimice şi în condiţii speciale de căldură şi umiditate sunt foarte căutate în cofetării. Au un gust neutru, care se potriveşte cu orice desert. În această seră, trei sferturi dintre cele 20 de mii de ghivece au astfel de plante comestibile.
Unele ajung în farfurii, altele în pahare cu băuturi.
Clienţii care le cumpără sunt în general restaurantele de lux. Succesul afacerii vine din adaptarea produselor la cerinţele pieţei. 12 soiuri noi de flori comestibile vor fi cultivate doar în această seră. De proprietăţile lor se bucură cei care comandă o porţie de sănătate în restaurantele care le-au inclus deja în meniu. Iar răsfăţul poate începe chiar de la micul dejun.