Antena LIVE

Curs valutar

Peeling-ul chimic, beneficii și riscuri. Sfatul specialiştilor

Ne pregătim pentru iarnă, iar tenul trebuie pregătit mult mai atent decat pentru vara. Despre peeling chimic este vorba. Inclusiv despre proceduri care până nu demult nu puteau fi efectuate iarna.

De la 26.11.2019, 13:17
WhatsApp
Vezi și:

Ne pregătim pentru iarnă, iar tenul trebuie pregătit mult mai atent decat pentru vara. Despre peeling chimic este vorba. Inclusiv despre proceduri care până nu demult nu puteau fi efectuate iarna.

Dar cum tot ce ţine de estetic evoluează, acum procedurile pot fi urmate chiar şi când afară este frig.

Bianca Spătariu, Medical Advisor: Substanţa nu mai este la suprafaţă, ca să creem agresivitate, eritem, usturime, ci substanţele sunt încapsulate în nişte bule lipidice, ceea ce facilitează transportul lor până în straturile profunde.

Sunt beneficiile peelingurilor chimice noi, la care putem apela indiferent de anotimp. Rezultatul? O piele tânără, catifelată, lucioasă şi fără pete. Pentru că procedura este una profundă, trebuie realizată doar de specialişti.

Bianca Spătariu, Medical Advisor: Procedura constă în doi paşi: ce îi face doamna doctor în cabinet şi ce tratamente foloseşti acasă. Pentru că fiecare procedură de peeling trebuie continuată acasă, cu o schemă de tratament, formată din creme. Este foarte important să continuăm tratamentul până la următoarea şedinţă. De obicei se recomandă 4-6 tratamente, la interval de 3 săptămâni - o lună, ca să permitem tenului să se regenereze.

Şi, la fel de important, pe toată perioada tratamentului să folosim fotoprotecţie, întrucât tenul este mai sensibil, cu cât substanţele pătrund mai adânc în piele. Partea bună este că imediat după procedură putem aplica machiaj.

Bianca Spătariu, Medical Advisor: E un peeling care se efectuează foarte rapid, foarte uşor, în 15 minute este gata. Dacă doresc, pacienţii pot veni în pauza de masă să-şi efectueze acest peeling.

Partea mai puţin bună este că tratamentul vine la pachet cu riscuri. Şi în niciun caz nu trebuie făcut în timpul sarcinii ori în cazul în care avem răni deschise.

Olga Simionescu, medic dermatolog: Pacienta trebuie să îşi aleagă în funcţie de vârstă, de tipul de piele şi de ceea ce doreşte dacă vrea sau nu să fie candidată pentru un peeling. De exemplu, o persoană cu piele foarte închisă la culoare nu poate face un peeling profund, pentru că pielea ei va rămâne pătată.

Tocmai de aceea, peelingurile sunt de mai multe tipuri: de la superficial, la profund, în funcţie de nevoile pielii. Pleacă de la tratarea liniilor fine şi pot ajunge până la combaterea petelor sau a cicatricilor lăsate de acnee.

Olga Simionescu, medic dermatolog: Peelingul superficial este un peeling cu mai puţine reacţii adverse, peelingul mediu şi profund este unul cu multe reacţii, adverse, motiv pentru care pacienţii trebuie atent selecţionaţi. Se usucă foarte mult pielea, se deshidratează. Trebuie să purtăm un balsam de buze, trebuie să aplicăm o cremă după baia de seară, mult mai des decât o făceam anterior. Trebuie să evităm băile foarte fierbinţi, atât la nivelul feţei, cât şi la nivelul corpului.

Evident că tenul poate fi curăţat şi acasă, dar rezultatul nu va fi la fel de spectaculos. Putem să apelăm la un gomaj, din ingrediente pe care le găsim în dulapul bucătăriei. Miere cu zahăr, ori mălai amestecat cu iaurt ne pot scăpa de celulele moarte ale pielii.

Atenţie însă: iarna nu trebuie să apelăm prea des la această metodă, pentru că tenul are tendinţa să se usuce mai rapid.

Oricât de mult ne-ar plăcea bronzul, expunerea la soare, din păcate, lasă urme pe piele. Mai exact, pete pigmentare. Iar medicina estetică nu stă pe loc niciun moment.

Aşa că, de puţin timp ne putem bucura de un tip de peeling chimic mult diferit de cele tradiţionale. O tehnologie nouă, cu nanotehnologie. Adică.

Bianca Spătariu, Medical Advisor: Nanotehnologia înseamnă că substanţa nu mai este la suprafaţă, ca să creem agresivitate, eritem, usturime, ci substanţele sunt încapsulate în nişte bule lipidice, de mărimi foarte foarte mici, nanometrice, ceea ce facilitează transportul lor până în straturile profunde.

Şi acesta nu e singurul beneficiu. Faţă de celelalte tipuri de peeling chimic, care impuneau efectuarea doar în anumite perioade ale anului, de acesta ne putem bucura oricând.

Bianca Spătariu, Medical Advisor: Pacientul este tot timpul în confort, nu o să simtă niciun fel de usturime, de aceea, aceste peeling-uri se pot efectua inclusiv pe parcursul verii. Vorbeam de peeling-urile clasice care te ţineau captiv în casă. Nu mai este cazul. Ne putem relua activitatea din următoarea zi sau din aceeaşi zi.

Procedura implică 5 tipuri de soluţii, o combinaţie de agenţi depigmentanţi care acţionează în profunzime. Pentru un rezultat cât mai apropiat de ceea ce ne dorim, este bine să întrerupem orice tratament la nivelul pielii, cu 5 zile înainte de a efectua procedura.

Bianca Spătariu, Medical Advisor: Procedura constă în doi paşi: ce îi face doamna doctor în cabinet şi ce tratamente foloseşti acasă. Pentru că fiecare procedură de peeling trebuie continuată acasă, cu o schemă de tratament, formată din creme. Este foarte important să continuăm tratamentul până la următoarea şedinţă. De obicei se recomandă 4-6 tratamente, la interval de 3 săptămâni - o lună, ca să permitem tenului să se regenereze.

E musai de reţinut că pe perioada tratamentului trebuie să folosim fotoprotecţie. Pentru că substanţele foarte puternice creează o uşoară traumă în straturile foarte profunde ale pielii şi atunci este nevoie de protecţie sporită.

Reporter: Cum acţionează mai exact? Care sunt efectele după peeling?

Bianca Spătariu, Medical Advisor: După prima sesiune, pacientul va observa o îmbunătăţire a texturii tenului, o luminozitate aparte, pentru că uniformizăm nuanţa tenului şi o "împrăştiere" a petelor pigmentare. Practic, el acţionează atât pe pata pigmentară, eliminând-o, cât şi uniformizează nuanţa tenului. E un peeling care se efectuează foarte rapid, foarte uşor, în 15 minute este gata. Dacă doresc, pacienţii pot veni în pauza de masă să-şi efectueze acest peeling.

Iar după procedură, spre deosebire de celelalte tipuri de peeling chimic, puteţi aplica fără probleme machiaj. Bineînţeles, cu condiţia de a folosi şi fotoprotecţie.

Bianca Spătariu, Medical Advisor: Deci, nu se mai pune problema să îţi cadă, practic, un strat de piele. Vorbim de o exfoliere, dar este o exfoliere blânduţă, făinoasă. Nu o să mai observăm cojiţe, ci o să observăm un strat de piele albă, uşor făinoasă.

O mică neplăcere de care putem scăpa foarte uşor, aplicând o cremă hidratantă.

Bianca Spătariu, Medical Advisor: Având în vedere că după acest tratament urmează o perioadă scurtă de exfoliere, între 3 şi 5 zile, depinde de tenul fiecărui pacient, o să avem un ţesut sănătos, mult mai hidratat, ceea ce ne permite, practic, să ne pregătim pentru sezonul rece, când avem nevoie de o hidratare suplimentară.

Practic, peeling-ul ne scapă de pielea cu probleme şi ne dă o altă faţă, hidratată şi pregătită de sezonul rece.

Pentru un rezultat cât mai satisfăcător, după aplicarea substanţelor menite să ajungă în cel mai profund strat al pielii, unde vor acţiona şi după ce ieşim din cabinetul medicului, trebuie să ţinem cont de schema de tratament care să asigure protecţia tenului până la următoarea şedinţă. Schemă ce va fi discutată cu specialistul, după nevoile fiecărui tip de ten.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

beneficii monden observator13 ten
Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Țara care s-a umplut de șerpi mari. Se află în Europa, iar românii o...
Fanatik.ro
Publicat 17.10.2024
Avertisment de la Washington: După Ucraina, Putin va invada Republica Moldova....
spotmedia.ro
Publicat 17.10.2024
O bază aeriană NATO din Europa de Est va găzdui avioane de luptă cu capacitate...
spotmedia.ro
Publicat 16.10.2024
Câștigători Asia Express 2024 | Cum au triumfat Nicolai Tand și Sorin Brotnei...
Gandul
Publicat 17.10.2024
Cine a fost Yahya Sinwar, liderul Hamas, pe care Israelul l-a numit „un om mort...
Adevărul
Publicat 17.10.2024
Care au fost ultimele clipe din viața lui Liam Payne. Ce ar fi făcut în camera...
A1
Publicat 17.10.2024
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2024. Racii se îndrăgostesc. Află ce se...
CaTine
Publicat 17.10.2024
EXCLUSIV! Primele declarații ale lui Babs, după ce Dorian Popa a fost surprins...
spynews.ro
Publicat 17.10.2024
Eduard Novak e scandalizat: „Contabila ia 162.000 de euro, mai mult decât David...
GSP
Publicat 16.10.2024
Testul pe care numai geniile îl pot rezolva în doar 10 secunde. Poți vedea al...
Click.ro
Publicat 17.10.2024
Când va fi „pensionat” Windows 10. După această dată, utilizatorii trebuie...
Useit
Publicat 17.10.2024
Doliu în lumea artistică. A murit unul dintre cei mai importanți actori și...
Redacţia.ro
Publicat 17.10.2024
Director de fabrică din Sălaj, apropiat al grupării liberale conduse de Lucian...
libertatea.ro
Publicat 17.10.2024
Tyla a purtat o costumație de înger la Victoria’s Secret Fashion Show 2024....
ZU
Publicat 17.10.2024
Rețeta simplă de plăcintă cu dovleac. Ce să pui în aluat ca să iasă fraged...
Hello taste
Publicat 17.10.2024
Sindromul ochilor uscați în sarcină: cauze și tratament
Deparinti
Publicat 17.10.2024
Cum este să fii avocat în România. Dezvăluiri de culise: „Se...
ziare.com
Publicat 17.10.2024
Paulina Mercado își anunță retragerea temporară din televiziune. Iubita lui...
Happy
Publicat 17.10.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cum te poate ajuta apa infuzată. Ce este și ce arome îi poți adăuga
Medicool
Publicat 17.10.2024
Ion Ţiriac, prins la volan cu 340 km/oră de poliţie şi trimis spre judecată....
orangesport.ro
Publicat 14.10.2024