Pierderea dinților, una dintre cele mai mari neplăceri. O bază bună la nivelul dinţilor, schimbă fizionomia
Pierderea dinţilor este una dintre cele mai mari neplăceri pe care le putem avea. Şi semnul că nu facem ceva bine. Uneori, afecţiuni gingivale sunt de vină, alteori- cariile netratate la timp, iar soluţia se află mereu în cabinetul stomatologului.
De Georgiana Ion la 17.07.2020, 14:49- Asimetria faciala, precum este cea de la buze sau pometi are legatura cu lipsa dintilor.
- Acest tip de problema nu se corecteaza prima data la medicul estetician,
Astăzi vă arătăm că şi estetica, nu doar sănătatea, funcţioneaza în strânsă legătură cu medicina dentară. Dacă nu există o bază bună la nivelul dinţilor, atunci nici structura feţei nu va fi una armonioasa, aşa cum ne dorim.
Putini stiu ca asimetria faciala, precum este cea de la buze sau pometi are legatura cu lipsa dintilor. Acest tip de problema nu se corecteaza prima data la medicul estetician, prin folosirea acizilor de umplere, ci prin vizita la stomatolog.
Jona Yousif, specialist în estetică dentară: Nu se corecteaza cu acid, nu se corecteaza cu nicio alta manopera de estetica faciala. Pozitia dintilor stabileste si pozitia buzelor.
În ultima perioada, injecţiile cu acid hialuronic în pomeţi au devenit din ce in ce mai populare. Doamnele ştiu exact de ce şi le doresc-pentru acel efect de faţă sculptată şi volum al conturului facial. Specialiştii ne avertizează însă: acidul nu este permanent. În schimb, o dantură corectă, da.
Jona Yousif, specialist in estetica dentara: Cand vorbim de pometi, pometii stau pe os, dar plus dinti. Dar daca dintii nu sunt intr-o stare foarte buna, osul care sta sub ei se resoarbe. Si daca se resoarbe osul, pometele cade.
Bilal Takouzli, medic stomatolog: Daca se va incerca orice tip de procedura estetica, in zona respectiva, nu va fi de folos, atata timp cat nu avem o baza, da, o sustinere a obrazului.
Vă amintiţi, cand eram mici, cum ne bucuram de vizita Zânei Măseluţă? Acum, ca adulţi, orice pierdere dentară este o problemă. În plus, ne gândim cel mai des la partea estetică, dar nu trebuie să neglijăm... sănătatea.
Bilal Takouzli, medic stomatolog: Vorbim aici de greutati in masticatie, probleme functionale in primul si in primul rand.
Jona Yousif, specialist in estetica dentara: De acolo, majoritatea pacientilor fac gastrita, fiindca din momentul in care nu mai putem sa mestecam si nu mai putem sa taiem mancarea in bucati mici, automat stomacul nostru nu are cum sa faca digestie
Pentru a ne feri zâmbetul de carii şi stomacul de probleme, este important să înlocuim dinţii care au fost pierduţi.
Bilal Takouzli, medic stomatolog: Optim este implantul, pentru ca el imi va pastra inaltimea si grosimea osoasa. Si imi ofera confortul unui dinte natural. Rezultatul final este optim. Adica va veni sa imi rezolve toate problemele, functionale, de estetica, de conservare a zonei.
Recomandarea dentiştilor? Ştiţi deja: o igienă corectă şi un periaj de două ori pe zi ne poate feri de probleme mari. Să nu mai vorbim de economia pe care o facem astfel..
Bilal Takouzli, medic stomatolog: O cariuta sa o rezolvi, probabil ca te costa intre 100 si 200, 250 de lei, pe cand un implant bun te costa 500 de euro. 500 de euro? da!
Aşadar, un sfat ieftin pentru un zâmbet de milioane este... prevenţia.