Pompe de sân de ultimă generație pentru alăptarea bebelușului (Video)
Alăptarea a fost întotdeauna un subiect controversat. Şi este în continuare, fie că ne referim la alăptatul în public sau acasă, lapte matern versus lapte praf, sunt multe dezbateri pe aceste teme. Dar un lucru este cert.
De Redactia Observator la 06.05.2019, 14:06- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Alăptarea a fost întotdeauna un subiect controversat. Şi este în continuare, fie că ne referim la alăptatul în public sau acasă, lapte matern versus lapte praf, sunt multe dezbateri pe aceste teme. Dar un lucru este cert. Medicii spun că alăptarea copiilor la sân, cel puţin în primele 6 luni de viaţă, este esenţială!
Dar ce facem dacă nu putem să îi alăptăm? Cum să stimulăm lactaţia? Pentru asta, tehnologia vine în ajutorul mamelor cu pompele electrice! Colega noastră, Francesca Simionescu, a studiat puţin această piaţă şi a strâns câteva sfaturi pentru voi extrem de utile, prezentate în Observatorul 12-14.
Anca Leibovici, reprezentant vânzări: Au apărut modele noi de pompe, care permit colectarea de lapte de la ambii sâni, simultan, aceasta reprezentând o economie de timp pentru mame, pentru că astfel reduc la jumătate timpul aloct extragerii laptelui. Sunt pompe tot mai mici şi mai uşoare, care pot fi luate cu uşurinţă atunci când plecăm, pompe care au acumulatori reîncărcabili, astfel încât mama poate să folosească pompa şi la priză şi la acumulatorii proprii după ce este încărcată. Pompe care au funcţie de masaj pentru stimularea lactaţiei şi mai multe nivele de reglaj, până la 10 în cazul modelului acesta, astfel încât fiecare mamă poate controla în orice moment intensitatea cu care trage pompa.
Pompa de sân bună este aceea care imită cel mai bine suptul copilui. Într-un minut, un bebeluş suge de aproximativ 45-55 de ori. Aşadar, frecvenţa ciclurilor pe care ar trebui să o aibă pompa de sân ar trebui să fie apropiată de acest număr. Altfel, s-ar putea să nu puteţi menţine lactaţia pentru un timp mai lung.
Atunci când se hrănesc de la un sân, cei mici stimulează lactaţia şi la celălalt aşa că pompa dublă ar presupune o economie de timp. Dacă, în schimb, optaţi pentru o pompă electrică simplă, să ştiţi că şi acestea sunt din ce în ce mai dezvoltate. Şi vă permit inclusiv să păstraţi laptele pentru mai mult timp.
Simona Câmâraşu, reprezentant vânzări: Cu cea mai mică casetă şi cea mai uşoară, se încarcă cu USB, are 2 faze, exact ce face copilul la sân, faza de stimulare şi faza de colectare a laptelui. Poate fi colectat laptele într un recipient de biberon, dar îl putem colecta şi direct într-o pungă de stocare, pentru mai mult timp. La congelator putem pune punguţele, laptele curge direct în pungă, nu mai facem transfer dintr-un recipient într-altul, îl putem ţine şase luni la congelator.
Avantajele sunt clare. Însă, o astfel de tehnologie vine cu preţuri pe măsură. O pompă electrică de ultimă generaţie poate să coste inclusiv o mie de lei în timp ce o una manuală găsiţi şi la 50 lei. Informaţi-vă bine înainte de a cumpăra orice!