Probleme cu tenul din cauza măștii de protecție. Sfaturile dermatologilor
Masca are avantaje, dar şi dezavantaje. Ne protejează împotriva infecţiei cu noul coronovirus, dar ne şi lasă urme adânci pe faţă! Medicii atrag atenţia că putem face boli de piele periculoase dacă nu respectăm câteva reguli importante.
De Redactia Observator la 05.07.2020, 12:33- Se recomandă schimbarea măștii, al câteva ore
- Purtarea prelungită poate afecta tenul
În stare de alertă, masca e obligatorie. Practic, de două luni când păşim într-un spaţiu închis, birou, magazin sau autobuz trebuie să ne acoperim nasul şi gura. Dacă în primăvară accesoriul era mai uşor de suportat, acum la temperaturi de aproape 40 de grade apar şi problemele
OLGA SIMIONESCU, dermatolog - Pielea omului nu este sterilă, are milioane de microbi pe suprafaţă şi vă daţi seama într-un mediu care nu este convenabil la care se mai adaugă şi materialul măştii ce se poate întâmpla.
Adina trebuie să poarte masca 9 ore pe zi la muncă. A observat efectele pe pielea ei
Masca le creează neplăceri şi bărbaţilor, mai ales celor care au barbă. Netratate, problemele se pot acutiza.
OLGA SIMIONESCU, dermatolog - Este riscul de a dezvolta foliculite, dermatite periorale, iar dacă pielea este deja bolnavă se agravează.
Tot medicii vin si cu solutiile. Un sfat greu de acceptat însă de femeile care ţin să arate impecabil este să renunţe la fondul de ten şi la ruj
OLGA SIMIONESCU, dermatolog - E de preferat să avem măşti de bumbac. În al doilea rând masca nu trebuie purtată foarte multe ore. Ea trebuie schimbată din când în când, măcar la 4 ore trb schimbată pentru ca altfel se înroşeşte foarte rău pielea.
Atenţie, însă! Indiferent de dezavantaje, doctorii spun clar că masca este cea mai eficientă metodă de apărare împotriva virusului.