Remdesivir, tratament aprobat de SUA pentru pacienți cu Covid-19, folosit și în România
Trebuie să mai avem răbdare până când va fi găsit un vaccin eficient. Până atunci, cel mai promiţător tratament împotriva COVID-19, a fost aprobat în Statele Unite în regim de urgenţă. Teste se fac şi în România, iar Remdesivir este folosit în schema de tratament la spitalul Victor Babeş din Timişoara.
De Redactia Observator la 02.05.2020, 21:45- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
- Medicamentul scade riscul complicațiilor.
- A fost administrat la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.
Remdesivir a fost autorizat în SUA, după ce un studiu a arătat că accelerează recuperarea pacineţilor infectaţi cu noul coronavirus. În plus, medicamentul scade riscul unor complicaţii, posibil mortale, ale infecţiei.
ANDRE KALIL, coordonatorul studiului: Dacă pacienţii ies din spital cu patru zile mai devreme, fără să mai aibă nevoie de îngrijiri medicale speciale, ne deschidem porţile pentru alţi bolnavi care au nevoie disperată de internare în spital.
DONALD TRUMP, Președintele SUA: Sperăm că vom reuşi să avem mai puţin de 100.000 pierderi de vieţi omeneşti, ceea ce este un număr groaznic.
Luna trecută, antiviralul a fost administrat în 68 de spitale din întreaga lume, inclusiv în România, la Timişoara.
Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Observator, profesorul Alexandru Rafila spunea, zilele trecute, că medicamentul are toate şansele să fie aprobat, pentru că efectele lui sunt uimitoare.
ALEXANDRU RAFILA, reprezentantul României la OMS: Pacienţii cu forme grave incluşi în studiu se vindecaseră în decurs de 7 zile şi erau doar 3 cazuri de decese din 125 de cazuri incluse în studiu.
Unul din bolnavii trataţi în cadrul studiului este convins că medicamentul i-a salvat viaţa.
BILL CLARK, pacient vindecat: Cu patru zile mai devreme mă întrebam, într-adevăr, dacă acesta va fi sfârşitul pentru mine.
Remdesivir nu tratatează COVID 19, dar studiile arată că blochează evoluţia bolii. Este administrat pacienţilor în stare gravă, care primesc oxigen sau sunt conectaţi la ventilatoare. Firma producătoare susţine că poate livra, în scurt timp, medicamentul în cantităţi mari.
TOM FRIEDEN, specialist în sănătate: (Autorizarea Remdesivirului) nu schimbă faptul că este o pandemie teribilă, că, în mod tragic, mulţi oameni vor muri din cauza ei şi că, apoi, ne va afecta economia multe, multe luni în viitor.
La nivel mondial, numărul infecţiilor a ajuns la aproape la 3 milioane şi jumătate, iar cel al deceselor provocate de COVID-19 la aproape 250 de mii. Specialiştii spun că epidemia se va stinge atunci când până la 70 la sută din oameni vor fi infectaţi. Estimările arată că vom putea vorbi despre imunizare peste 18 luni sau chiar doi ani.