Studiu: Persoanele infectate a doua oară cu SARS-CoV-2 nu au mai răspândit virusul
Un studiu efectuat de specialiștii din Coreea de Sud a aratat că pacienții care s-au infectat a doua oară cu SARS-CoV-2 nu au mai răspândit virusul. Mai mult, tulpinile recoltate de la aceștia nu au putut fi multiplicate în condiții de laborator.
De Daniel Murărescu la 19.05.2020, 15:37- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
- Studiu, realizat de specialiștii coreeni
- Pacienții reinfectați nu par a mai fi contagioși
Cercetările realizate de experții din Corea de Sud, pe un eșantion de 285 de pacienți care s-au reinfectat cu SARS-CoV-2, a arătat că aceștia nu au mai răspândit infecția.
Potrivit Mediafax, așa numiții pacienți "re-pozitivi" nu au mai reprezentat un factor de transmitere a infecției, tulpinile colectate de la aceștia neputând fi multiplicate în condiții de laborator. Asta îmseamnă că pacienții reinfectați eliminau particule de virus neinfecțioase sau considerate a fi moarte.
Conform sursei citate, cercetările din Coreea de Sud arată că testele PCR pentru acidul nucleic al coronavirusului nu pot face deosebirea între particulele de virus mort şi între cele viabile, ceea ce ar putea da impresia greşită că cineva care iese din nou pozitiv la SARS-CoV-2 rămâne şi contagios.
Semn încurajator pentru autorități
Oficialii din Coreea de Sud nu vor mai considera pacienții vindecați de noul coronavirus drept contagios.
În urma acestei descoperiri, autoritățile au precizat că este posibil să revizuiască protocoalele de sănătate publică.
Astfel, cetățenii ar putea să nu mai fie obligaţi să aibă test negativ înainte de a reveni la serviciu sau la şcoală, după ce şi-au revenit din boală şi şi-au încheiat perioada de izolare.