Trucuri pentru mămici, de la Ela Crăciun. Cum adormim corect copilul
Adormirea copilului este o adevărată provocare pentru părinți. Ela Crăciun are ceva experienţă cu cei trei copii ai ei. Şi are şi tipsuri pe care ni le împărtășește.
De Georgiana Ion la 08.07.2020, 14:16- Înfăşatul este una dintre practicile foarte eficiente.
- O păturică bună ajută şi pentru a controla reflexul Moro.
Orice mamă va recunoaşte asta: procedeul de adormire a bebeluşului e o provocare. Ela Crăciun a descoperit câteva mici trucuri care o ajută să-şi pregătească copilul pentru somn. Este aproape... o tehnică.
Ela Crăciun, blogger de parenting: In primul rand, totul tine de rutina, si le spun asa: Nu exista bebelus rau, nu exista asa ceva! Sunt obiceiurile pe care noi, parintii le-am creat. Respectam orele de somn.. Daca la ora 8 seara trebuie sa doarma, venim acasa de oriunde am fi si il punem in pat. Daca este ora de somn, pe timpul zilei de exemplu, acum ca este frumos afara, foarte multe mamici prefera sa mearga in parc si sa il plimbe. Nu este ok.. Locul de somn este in pat. Pe timpul zilei putem sa facem mai intuneric in camera. Lumina ii deranjeaza si imediat ei reactioneaza la orice stimul de lumina..
Eficient este şi înfăşatul este una dintre practicile foarte eficiente pentru somnul copilului, iar o păturică bună ajută şi pentru a controla reflexul Moro.
Ela Crăciun, blogger de parenting: Ei nu-si pot controla reflexele si atunci tresar din manute, din picioruse si atunci se sperie si se trezesc. Si atunci e normal sa nu mai stie sa readoarma singuri. Eu recomand inca de la nastere aceasta paturica de infasat. Eu ii spun paturica magica. Cumva, primeste caldura de la ele si siguranta, siguranta pe care bebelusii o simt atunci cand sunt in bratele mamei. Si de ce adorm bebelusii la san? Pentru ca este cald, este bine.. Atat paturica magica, cat si sacul de dormit ne confera noua, ca si parinti, o siguranta. Pentru ca ei fiind infasati, nu exista riscul sa traga cu manuta obiecte pe care noi le mai avem in patut si sa se sufoce.
Importantă este şi liniştea. Asta înseamnă fără televizor, fără radio, fără jucării zgomotoase.
Ela Crăciun, blogger de parenting: Mare atentie, caruselul de deasupra patutului. De cele mai multe ori nu linisteste copilul, ci il agita. Si sa ne imaginam niste adulti obositi, care se pun in pat si incep prin camera sa se invarta tot felul de jucarii. Eu una recomand sa se renunte la acest carusel, cel putin pe timpul somnului. Il lasam sa adoarma singur, fara sa depinda de anumite sunete..