Proiectul "Zilele Educaţiei Medicale" a ajuns la cea de-a 14-a ediţie. Tehnici medicale moderne, prezentate la București
Devenit o tradiţie a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din București, proiectul "Zilele Educaţiei Medicale" a ajuns la cea de-a 14-a ediţie. Timp de șapte zile, stundenţii vor avea acces, în mod gratuit, la o serie de activităţi ştiinţifice și de orientare în carieră. Informaţiile vor fi furnizate, inclusiv, prin intermediul unui podcast
De Redactia Observator la 17.03.2021, 10:55- . Evenimentul este organizat de Societatea Studenţilor în Medicină București
În prima zi a evenimentului, în baza unui parteneriat educațional, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a invitat doi specialiști în nutrigenomică și medicină de precizie, pentru a oferi studenților acces la informații din domenii noi ale medicinei.
Marius Geantă, Centrului pentru Inovație în Medicină: Foarte multe tehnologii s-au dezvoltat, vorbim din ce în ce mai mult despre date în medicina, iar datele și tehnologiile creează fundamentul, substratul pentru adevărata medicina personalizată.
Doctorul Mihai Niculescu este expert în nutrigenetică. La iniţiativa Fundaţiei Dan Voiculescu a acceptat să le vorbească tinerilor despre metodele moderne de analiză genetică în nutriția personalizată.
Mihai Niculescu, expert în nutrigenetică: Nutriţia este foarte importantă nu doar pentru prevenţie, dar şi împreună cu tratamentul medical pentru a reduce gravitatea unei boli.
Proiectul îşi propune să îi familiarizeze pe studenţi cu noile arii medicale încă din facultate.
Lăcrămioara Frasineanu, Manager de proiect Senatul Științific: Ne-am implicat în acest proiect deoarece este rezultatul unor tineri mediciniști entuziaști care îşi doresc să le ofere colegilor lor şi tuturor studenţilor de la medicină programe complementare curiculei universitare.
Evenimentul va consta în workshopuri şi conferinţe. De asemenea, cele mai relevante informaţii vor fi comunicate şi prin intermediul unui podcast.