ALIMENTUL care conduce la HEPATITĂ. Copiii sunt cei mai expuși!
Medicii atrag atenția asupra consecințelor pe care le implică consumul acestui aliment periculos pentru sănătate
De Redactia Observator la 05.04.2015, 12:28Medicii atrag atenția asupra consecințelor pe care le implică consumul acestui aliment periculos pentru sănătate
Un studiu britanic arată faptul că un cârnat de porc din 100 implică un risc de transmitere a hepatitei E. De aici, importantă este maniera în care este gătit.
În timp ce doar 123 de cazuri au fost înregistrate în anul 2003, 691 de cazuri de hepatita E au fost înregistrate în 2013 și alte 461 de cazuri în primele șase luni ale anului 2014.
Virusul hepatitei E se transmite, în primul rând, prin cale fecal-orală din pricina contaminării fecale a apei potabile. În aceeași măsură, se transmite și prin alimente, ca urmare a ingestiei de produse provenite de la animale infectate, potrivit topsante.com.
"Acest virus este dezvoltat în efectivele de porci din țară, care sunt apoi transformate în cârnați și pateuri de carne de porc", spune profesorul Richard Tedder de la University College din Londra. Potrivit acestuia, un cârnat din 100 ar fi capabil să transmită hepatita E.