Are propietăţi miraculoase! Alimentul de bază al românilor a fost uitat
Deşi este greu de crezut, nu cartoful era alimentul de bază al locuitorilor patriei noastre! "Vedeta" bucătăriei de altădată era o legumă inclusă zilnic în numeroase feluri de mâncare
De Redactia Observator la 28.02.2014, 16:16- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Este vorba despre nap, o plantă erbacee, originară din zona mediteraneeană, iar vechii greci o foloseau atât ca aliment, cât şi ca medicament.
Rădăcinile plantei conţin proteine, lipide, săruri minerale şi vitamine, dintre cele mai importante vitamine fiind C, B1, B2, PP. În zilele noastre, napii se mănâncă, din păcate, pe o scară redusă, fiind folosiţi mai mult ca medicament naturist, pe post de laxativ, expectorant, calmant, stimulator al funcţiei cardiace. Mai reglează şi funcţia căilor biliare, calmează gastrita cu secreţie scăzută.
Aceştia pot fi folosiţi atât cruzi, cât şi preparaţi în diverse moduri: ciorbe, salate, copţi, uscati la soare, ba chiar se pot şi mura.
Observator - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Stiri Sportive Citește și