Au apărut cârnaţii olteneşti din Polonia!
Şi salamul Victoria, cârnaţii cabanos sau pateul de ficat vin din import. Toate aceste produse celebre la noi nu sunt sunt mărci înregistrate la Bruxelles
De Redactia Observator la 11.10.2014, 19:50- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Şi salamul Victoria, cârnaţii cabanos sau pateul de ficat vin din import. Toate aceste produse celebre la noi nu sunt sunt mărci înregistrate la Bruxelles
Asta înseamnă că orice ţară din Uniunea Europeană este liberă să le producă în orice cantitate. Ba mai mult, la o calitate mai scăzută decât a variantelor făcute în România
Pe piaţă sunt atâtea produse că românii au şi uitat care e gustul adevărat. Nici măcar oamenii cu. experienţă nu îşi mai dau seama de diferenţă.
Sigura diferenţă de care îşi dă seama toată lumea, imediat, e preţul. Salamul Victoria din Germania costă aproape opt lei, varianta românească 10. Şi pateul de ficat de. fiecare zi s-a strecutat o variantă de import. Se numeşte pastă cu carne de pasăre şi a "zburat" tocmai din Polonia.
Aşa se face că, de exemplu salamul Victoria făcut în România trebuie să conţină minim 30 la sută bucăţi mari de carne, în timp ce varianta germană poate să aibă mult mai puţină. Şi, automat, e mai ieftină.
Explicaţia e simplă. Presaţi de embargoul ruşilor să găsească noi pieţe de desfacere, producătorii din Europa s-au îndreptat spre România. Şi vând clone ale produselor locale. Metoda cea mai simplă de a alege produsele originale este de a căuta ştampila de calitate din România.