Ce NU ştiaţi despre spălatul hainelor. Sfaturi pentru a ne păstra îmbrăcămintea ca nouă
Spălatul rufelor nu este tocmai activitatea voastră preferată? Nici a noastră. Şi pentru că nu suntem atenţi cum sortăm rufele, anual, multe articole vestimentare ajung la coşul de gunoi pentru că s-au stricat în timpul spălatului. Un expert însă, vine în ajutorul nostru. Iată cele mai bune sfaturi pentru a ne menţine hainele în stare bună.
De Redactia Observator la 15.03.2017, 11:35Spălatul rufelor nu este tocmai activitatea voastră preferată? Nici a noastră. Şi pentru că nu suntem atenţi cum sortăm rufele, anual, multe articole vestimentare ajung la coşul de gunoi pentru că s-au stricat în timpul spălatului. Un expert însă, vine în ajutorul nostru. Iată cele mai bune sfaturi pentru a ne menţine hainele în stare bună.
1. Nu folosiţi niciodată balsam atunci cînd spălaţi prosoape. Le fac mai puţin absorbante
2. Nu spălaţi hainele din polyester la temperaturi înalte. Dacă veţi face această greşeală, nu veţi mai scăpa niciodată de "creţurile" formate în material.
3. Spălaţi sutienele utilizând doar programul "spălare manuală".
4. Hainele noi ar trebui spălate numai cu îmbrăcăminte de aceeaşi culoare pentru a evita ca acestea să prindă culoare. Şi nu ne referim doar la hainele deschise şi închise la culoare. Este posibil să fie nevoie să umpleţi o maşină întreagă numai cu "haine roşii"
5. Băgaţi hainele în maşină pe dos, pentru a evita scămoşarea. Dacă totuşi îmbrăcâmintea se scămoşează, îndepărtaţi scamele folosind bandă adezivă sau o lamă de ras.
6. Înmuiaţi hainele albe în înălbitor.
7. Curăţaţi maşina odată la trei luni: Porniţi maşina goală, setaţi cel mai "fierbinte" program disponibil, de obicei 90 de grade, şi adăugaţi un agent de decalcifiere la doza recomandată de detergent.
8.Folosiţi detergenţi diferiţi pentru diferite tipuri de haine: pudra biologică este cea mai bună pentru a păstra albul, alb. Spălaţi hainele colorate la temperatura de 30 de grade, folosind un detergent lichid special pentru aceste tipuri de haine. Mătasea şi lâna trebuie spălate folosind un detergent delicat, non-biologic.
9. Spălaţi hainele din fibre naturale după câteva purtări. Moliile sunt atrase de mirosul de transpiraţie, şi nu vă doriţi ca acestea să vă invadeze garderoba.
10. Înmuiaţi prosoapele şi ţesăturile în substanţe pentru dedurizarea apei
Citeşte şi: GREŞEALA pe care o facem fără să ştim: De ce NU este bine să ÎNTINDEM haine la uscat ÎN CASĂ