Ce se va întâmpla cu ŞCOLILE care nu au autorizaţie pentru securitate la INCENDIU. Anunţul făcut de Primăria Capitalei
ISU şi Primăriile de sector vor constitui șapte comisii mixte pentru a rezolva problema școlilor care nu au autorizație pentru securitate la incendiu.
De Redactia Observator la 11.10.2017, 10:33Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență București și ai primăriilor de sector, respectiv ai Primăriei Generale, vor constitui șapte comisii mixte pentru a rezolva problema școlilor care nu au autorizație pentru securitate la incendiu, a informat Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat, informează Agerpres
Decizia a fost luată în urma unei întâlniri de lucru, convocată de primarul general, Gabriela Firea, la care au participat primarii celor șase sectoare ale Capitalei, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, reprezentanții IGSU și ai ISU București.
La finalul dezbaterilor s-a stabilit constituirea a șapte comisii formate din reprezentanți ISU și ai primăriilor de sector, respectiv ai Primăriei Generale, care vor face, începând de săptămâna viitoare, reverificări în teren, la toate unitățile de învățământ care nu au în acest moment autorizație pentru securitate la incendiu. Astfel, în maximum două zile, primăriile de sector vor pune la dispoziția IGSU lista cu școlile unde au întâmpinat probleme în obținerea autorizațiilor, urmând să se stabilească și să se precizeze la fața locului măsurile ce se impun, a menționat sursa citată.
"Am convocat această întâlnire pentru că avem împreună o responsabilitate majoră, atât legală, cât și morală, față de cetățenii Bucureștiului. Trebuie să-i punem în siguranță pe cetățeni, nu să pasăm responsabilitatea de la o instituție la alta. Îmi doresc să avem o colaborare interinstituțională eficientă și găsim cele mai rapide soluții, atât în ceea ce privește modificarea legislației, cât și pentru realizarea documentației pe care primăriile de sector trebuie să o întocmească în vederea obținerii autorizației pentru securitate la incendiu, pentru toate școlile, grădinițele sau liceele pe care le au în administrare și care nu au în acest moment acest document. Consider că avem nevoie de ajustări ale legislației de specialitate pentru că nu putem într-un timp atât de scurt să reparăm ce nu s-a respectat timp de 27 de ani", a precizat edilul general.
- De la 1 octombrie, IGSU poate aplica sancţiuni celor care nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu
- Detalii revoltătoare ies la iveală după INCENDIUL de la azilul de bătrâni! Clădirea NU AVEA AUTORIZAŢIE de...
- Situaţie revoltătoare în Vrancea: Sute de şcoli au fost deschise fără autorizaţie de securitate la incendiu
PMB a adăugat că o "problemă comună cu care se confruntă edilii" este aceea că o mare parte din dosarele pe care le depun la ISU București Ilfov pentru obținerea autorizațiilor, deși întocmite de firme acreditate și verificate de verificatori atestați, sunt respinse, pentru faptul că documentațiile respective nu sunt puse în acord cu reglementările normativelor pe linie de securitate la incendiu.
"Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat că în acest moment se lucrează la modificarea legislației privind apărarea împotriva incendiilor în vederea simplificării procedurilor de obținere a avizelor și autorizațiilor și a dat asigurări că edilii de sector vor beneficia de asistență tehnică de specialitate din partea reprezentanților IGSU pentru stabilirea măsurilor constructive necesare pentru punerea în acord a documentațiilor necesare în vederea obținerii actelor de autoritate", se arată în comunicat.
În cadrul ședinței, primarii de sector au semnalat faptul că au fost efectuate o serie de lucrări de reabilitare și igienizare la nivelul școlilor și nu lucrări care afectează structura clădirii, dar că se solicită o nouă autorizație pentru securitate la incendiu.