Situaţie revoltătoare în Vrancea: Sute de şcoli au fost deschise fără autorizaţie de securitate la incendiu
Aproape o sută de şcoli din judeţul Vrancea au fost deschise în noul an şcolar fără a avea autorizaţie de securitate la incendiu, se arată într-un raport al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Aproape o sută de şcoli din judeţul Vrancea au fost deschise în noul an şcolar fără a avea autorizaţie de securitate la incendiu, se arată într-un raport al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.
Conform raportului ISU Vrancea, un număr de 91 de unităţi şcolare nu deţin autorizaţia de securitate la incendiu.
“La această dată, există la nivelul judeţului Vrancea 91 unităţi de învăţământ care nu deţin autorizaţia de securitate la incendiu după cum urmează: 4 licee, 39 şcoli primare şi gimnaziale, 16 şcoli şi grădiniţe (care funcţionează în aceeaşi clădire), 32 grădiniţe. Din cele 91 unităţi şcolare care nu deţin autorizaţie de securitate la incendiu, 8 au emis avizul de securitate la incendiu”, se arată în raportul ISU Vrancea.
Totodată, în urma controalelor derulate de pompieri în şcolile din judeţ, de la începutul anului, au fost scoase la iveală şi alte nereguli, care au atras inclusiv sancţiuni.
Principalele nereguli descoperite în şcoli sunt: mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor (stingătoare) nu au fost verificate periodic conform normelor în vigoare; instalaţia de hidranţi interiori nu este menţinută în bună stare de funcţionare (nu se asigură permanent dotarea, debitul si presiunea necesară pentru stingerea incendiilor); nu s-a asigurat întocmirea unui registru de control al instalaţiilor de detectare, semnalizare, alarmare şi stingere a incendiilor; nu a fost întocmit planul de intervenţie în caz de incendiu şi condiţiile pentru aplicarea acestuia în orice moment; deschiderea uşilor de pe traseul de evacuare din cadrul unităţilor de învăţământ nu se face în sensul deplasării utilizatorilor spre exterior; nu s-a asigurat revizia periodică a cazanului centralei termice la termenele prevăzute de normele ISCIR; nu sunt prevăzute sisteme acustice de alarmare a elevilor şi personalului în cazul producerii unei situaţii de urgenţă; la încăperea centralei termice alimentate cu combustibil solid (lemne) din cadrul instituţiilor de învăţământ, nu s-au respectat condiţiile constructive ale separării acesteia fata de restul construcţiei prin elemente rezistente la foc; se folosesc instalaţii electrice cu defecţiuni; elementele combustibile din construcţia acoperişurilor nu au fost tratate cu substanţe ignifuge.
În urma controalelor, pompierii au constatat peste trei sute de nereguli şi au aplicat 247 sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, zece au fost amenzi, în cuatum de 5.000 lei, iar restul avertismente.
Sursă: news.ro
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰