Ceaiul care îmbogățește gustul mâncării
Este lucru ştiut că milioane de oameni potrivesc mâncarea cu anumite vinuri. Dar noi am descoperit o alternativă inedită la această idee. O ceainărie din Braşov îşi ademeneşte clienţii cu tot felul de preparate, iar toate pot fi savurate cu o ceaşcă de ceai care îmbogăţeşte gustul mâncării.
De Redactia Observator la 16.12.2016, 14:15Este lucru ştiut că milioane de oameni potrivesc mâncarea cu anumite vinuri. Dar noi am descoperit o alternativă inedită la această idee. O ceainărie din Braşov îşi ademeneşte clienţii cu tot felul de preparate, iar toate pot fi savurate cu o ceaşcă de ceai care îmbogăţeşte gustul mâncării.
Bucătarul a pregătit un muşchiuleţ de porc cu piure de mazăre, care se potriveşte cu ceaiul Milky Ulong, care îi scoate în evidenţă toate gusturile şi îl face mult mai pronunţat. Dar lucrurile de abia acum devin interesante. Când băutura din plante devine... ingredient în mâncare.
Şi dacă mâncarea dumneavoastră are nevoie de un sos, foarte bine. Chef-ul ne-a pregătit nu unul, ci opt. Tot cu ceai în ele. Sosul dulce acrişor pe bază de suc de ananas, infuzat cu Ceai Rooibos. Următoarea este sosul bernez, care conţine ceai verde.
Clienţii ceainăriei care nu vor să mănânce pot servi, de pildă, un cocktail. Şi da, şi el conţine ceai. Administratorii ceainăriei din Braşov încearcă să răspândească arta ceaiului în oraş.
În schimb, noi servim de exemplu şi zahăr, şi miere. Zahăr pentru prima infuzie, care este fierbinte, şi miere pentru a doua infuzie când ceaiul s-a mai răcorit în ceainic.
La nivel mondial, ceaiul ocupă locul al doilea într-un top al băuturilor consumate, după apă.