Cele mai simple trucuri inteligente prin care poți îmbunătăți depozitarea alimentelor
Depozitarea alimentelor poate fi o muncă mai ușoară, mai ales dacă alegi echipamentul potrivit. Există câteva trucuri prin care poți îmbunătăți depozitarea alimentelor și poți evita o serie de probleme legate de acest proces.
De Redactia Observator la 29.10.2020, 11:21- Păstrarea alimentelor acoperite cu folie de plastic nu este indicată
- Recipientele mici alunecă de pe rafturile cu polițe solide lucioase
Iată care sunt problemele legate de depozitarea greșită a alimentelor:
- Păstrarea cartoanelor de la ambalaje în spațiile de depozitare din bucătărie este o greșeală, pentru că acestea sunt purtătoare de dăunători. Specialiștii recomandă aruncarea cutiilor de carton, după livrarea alimentelor.
- Păstrarea alimentelor acoperite cu folie de plastic nu este indicată, pentru că acestea se deteriorează mai repede. Ele ar trebui depozitate în cutii închise ermetic prin capace. Acest lucru este esențial mai ales în cazul alimentelor lichide, care în cutii închise își păstrează aroma, calitatea și prospețimea.
- Recipientele mici alunecă de pe rafturile cu polițe solide lucioase. Ar trebui să se folosească rafturi depozitare de calitate, sunt ventilate si pot fi comandate si de pe diferite magazine online.
- Nu lăsa niciodată mâncarea descoperită pentru că are loc contaminarea încrucișată și astfel se pierde calitatea și prospețimea alimentelor. Sunt indicate casolete ce au capace, care păstrează alimentele proaspete mai mult timp.
- Păstrarea recipientelor de unică folosință nu are rost. După golirea unui recipient de unică folosință de conținutul lui, acesta nu mai trebuie păstrat, poate fi aruncat. Cei care curăță recipientele și le refolosesc nu fac tocmai bine, pentru că ele pot păstra încă o parte din aromele sau aditivi din alimentele originale și astfel pot duce la depozitarea inadecvată a altor alimente.
- Depozitarea alimentelor pe rafturi vechi care sunt ruginite este o mare greșeală. Ele trebuie înlocuite cu rafturi metalice noi, care sunt din materiale rezistente la rugină și coroziune. O soluție de moment ar fi totuși curățarea rafturilor, astfel se previn unele probleme ce pot surveni în mod accidental. Păstrarea rafturilor curate este o necesitate, pentru că scade probabilitatea contaminării.
Cele mai simple semne care indică o depozitare greșită a alimentelor
Dacă observi că salata se ofilește înseamnă că nu este depozitată corespunzător. Pentru a-i păstra prospețimea mai mult timp o poți depozita într-un recipient, la frigider, care să-i mențină o temperatura constantă.
Carnea nu se depozitează în frigider descoperită alături de alte alimente. Carnea crudă se pune singură pe un raft de jos, unde nu există alimente sau trebuie ținută într-un vas din sticlă acoperit cu un capac.
Pentru a păstra mâncare mai mult timp, ea se depozitează în recipiente închise, astfel ingredientele nu se deteriorează atât de repede.
Spațiul de depozitare poate părea prea mic mai ales atunci când ești înconjurat de un inventar neorganizat. Acest lucru este valabil în orice domeniu comercial, unde sunt folosite rafturi pentru magazine care oferă avantajul de a câștiga mai mult spațiu. Capacitatea acestor rafturi este mare, ele pot astfel maximiza chiar și cele mai înguste spații. Cu ajutorul lor se poate extinde spațiul de stocare chiar și pe verticală.
Alte trucuri de depozitare a alimentelor
Când vine vorba de depozitare, trebuie să te gândești cum poți utiliza mai eficient rafturile de care dispui. Este nevoie de puțină organizare pentru ca zona să fie maximizată pentru depozitare. Din fericire asta este posibil cu ajutorul rafturilor metalice care oferă mai mult spațiu de stocare. Astfel de rafturi sunt concepute să satisfacă nevoile serviciilor alimentare, în plus au durabilitate și rezistență la coroziune. Rafturile pot crește foarte mult capacitatea de stocare în zonele de depozitare uscate și în plus au un design plăcut și atractiv.
Pentru a reduce deșeurile alimentare există un truc foarte simplu: Evită supra-inventarul! Asta înseamnă să cumperi o cantitate adecvată de alimente, fără a exagera, pentru că unele sunt perisabile și se pot deteriora rapid. Oamenii care cumpără prea multe alimente, ajung la un moment dat să irosească mâncarea.
Pentru o utilizare mai mare a spațiului cu 30%, folosește recipiente de depozitare pătrate, în loc de recipiente rotunde. Întotdeauna recipientele pătrate se pot stivui unul lângă celălalt cu spațiu minim, ceea ce nu se poate spune și despre recipientele rotunde.
Pentru a economisi spațiu pe podea, sunt recomandate rafturile de perete, care sunt ușor de amplasat deasupra spațiilor de lucru. Ele ajută la extinderea spațiului de depozitare, mai ales când acesta este destul de limitat.
Observator - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Stiri Sportive Citește și