Antena LIVE

Curs valutar

Circulaţia feroviară se desfăşoară cu VITEZĂ REDUSĂ pe 3 tronsoane, din cauza TOROPELII! CFR Călători pune la dipoziţia pasagerilor apă îmbuteliată

Circulația trenurilor pe trei tronsoane situate în zona de sud-est și sud-vest a țării se desfășoară, la această oră, cu viteză redusă din cauza temperaturilor caniculare, a anunțat, sâmbătă, CFR Infrastructură, potrivit Agerpres

De la 01.07.2017, 13:30
WhatsApp

Circulația trenurilor pe trei tronsoane situate în zona de sud-est și sud-vest a țării se desfășoară, la această oră, cu viteză redusă din cauza temperaturilor caniculare, a anunțat, sâmbătă, CFR Infrastructură, potrivit Agerpres

În același timp, CFR Călători a anunțat, pe pagina de Facebook a instituției, că a pus la dispoziția pasagerilor 10.000 de sticle la doi litri, respectiv peste 5.000 de sticle la 0,5 litri de apă. Stocul de apă pe total rețea pentru pasageri cu ponderea cea mai mare este în zona de sud a țării.

La ora 12:00, potrivit informațiilor CFR Infrastructură, trenurile circulă cu viteza redusă pe următoarele intervale de stații: București — Grădiștea, Videle — Craiova și Caracal — Piatra Olt — Golești.

Pe celelalte tronsoane de cale ferată, trenurile circulă conform graficului normal de circulație, precizează CFR Infrastructură.

În jurul orei 9:00, compania feroviară a întocmit o listă de măsuri speciale pentru siguranța traficului feroviar, printre care: revizii suplimentare pe rețea în regiunile aflate sub atenționare de temperaturi ridicate, însoțirea trenurilor cu personal de specialitate, în vederea identificării potențialelor pericole, măsurarea și înregistrarea permanentă a evoluției temperaturilor la nivelul șinei, reducerea vitezei de circulație a trenurilor cu 20-30 km/h față de viteza normală pe anumite intervale de stații, avizarea permanentă a operatorilor de transport feroviar de călători și de marfă (OTF) și transmiterea operativă a intervalelor de stații unde trebuie să reducă viteza de circulație.

În același timp, compania feroviară recomandă călătorilor și în special persoanelor cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale ca, înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informatii despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR sau la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet. De asemenea, să aibă o sticlă cu apă pentru hidratare, să aibă medicația necesară în caz de nevoie, iar dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observa că o persoană are nevoie de ajutor să anunțe imediat personalul de tren.

Pe de altă parte, și CFR Călători a anunțat, sâmbătă, pe pagina de Facebook a instituției, că au pus la dispoziția pasagerilor 10.000 de sticle la doi litri, respectiv peste 5.000 de sticle la 0,5 litri de apă. Stocul de apă pe total rețea pentru pasageri cu ponderea cea mai mare este în zona de sud a țării.

'În această perioadă, în Depouri și Revizii de Vagoane se află echipe de intervenție pentru verificări suplimentare a instalațiilor de climatizare, a condițiilor de confort și pentru evitarea defectărilor de natură tehnică în parcurs. În contextul unor temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat, la temperaturi care depășesc 50 de grade Celsius la nivelul șinei, pot apărea situații neprevăzute și disfuncționalități', menționează reprezentanții CFR Călători.

În ceea ce privește restituirea contravalorii biletelor achiziționate, compania feroviară precizează că pasagerii care nu pot să efectueze călătoria în situații de forță majoră, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul ne-efectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii despre condițiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Tarife în țară.

Bucureștiul și 19 județe se află sâmbătă, în intervalul orar 10:00 — 21:00, sub Cod roșu de temperaturi extreme și disconfort termic.

Potrivit meteorologilor, în acest interval, în București și în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Galați, Brăila, Vaslui și Iași, precum și în zona joasă de relief a județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău și Neamț, se vor înregistra temperaturi maxime extreme comparabile cu recordurile absolute ale perioadei, situate frecvent între 38 și 41 de grade, iar în sudul Olteniei și al Munteniei valorile termice vor urca spre 42-44 de grade.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent, după-amiaza, între 82 și 84 de unități, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Totodată, un număr de 16 județe se vor afla sub Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic iar alte șase sub Cod galben.

Codul portocaliu va afecta județele Tulcea, Constanța, Brașov, Covasna, Botoșani, cea mai mare parte a județelor Mehedinți, Gorj și Suceava, precum și nordul județelor Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău și vestul județelor Vrancea, Bacău și Neamț, unde disconfortul termic se va menține accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 36 și 38 de grade, iar în zona montană vor fi cu mult mai ridicate decât normele perioadei.

Nu în ultimul atenționarea Cod galben valabilă tot sâmbătă vizează județele Mureș, Harghita, Sibiu, nordul județelor Mehedinți și Gorj și vestul județului Suceava, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

Sursă: Agerpres

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

antena1 cfr cfr calatori observator
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu interzicerea completă a telefoanelor mobile la şcoală?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025