Concerte de Crăciun 2023. Cât costă un bilet la concertele lui Ştefan Hruşcă
Ștefan Hrușcă este celebru pentru colindele sale și mai ales pentru concertele de Crăciun. Iată cât costă un bilet la reprezentațiile sale.
De Redactia Observator la 06.12.2023, 17:33Nu putem să ne gândim la sărbătorile de iarnă fără a ne gândi la colindele lui Ștefan Hrușcă. An de an, artistul organizează concerte în preajma Crăciunului, biletele se vând foarte repede, odată ce sunt puse în vânzare.
De la 200 lei porneşte preţul biletului la concertele lui Ştefan Hruşcă
Anul acesta, Ștefan Hrușcă va susține un concert la Teatrul Național din București – Sala Ion Caramitru, iar multe locuri deja s-au vândut. Un bilet costă 200 de lei.
Cântărețul va organiza, de asemenea, concerte și în afara țării. Printre țările în care comunitățile de români se vor putea bucura de colindele sale se numără Italia, Franța, sau Germania. Lista completă cu locațiile din ţară şi din străinătate unde artistul va susține concerte o puteți vedea aici.
- Imnul României, cântat de Ştefan-Alexandru Constantin, la Parada de 1 Decembrie. Cel mai emoţionant moment de...
- Ştefan Bănică, poveşti şi emoţii după 20 de ani de spectacole la Sala Palatului: "Fiul meu s-a născut în...
- Cristina Ciobănaşu va fi Anastasia (Sia), un personaj cu totul inedit în universul serialului Lia – Soţia...
- Romică Țociu se alătură producției Bravo, tată!, serialul de comedie difuzat în fiecare duminică, de la...
Concertele corului Madrigal
De peste jumătate de secol, sunetul sărbătorii Nașterii Domnului este similar pentru români cu cel al Madrigalului, iar evenimentele sale asociate cu acest moment al anului reprezintă una dintre cele mai longevive și consecvente tradiții culturale din România.
Corul Marigal pregătește un spectacol exceptional pentru anul 2022, când Sărbătoarea Crăciunului în viziunea Corului Madrigal va fi pusă în scenă în 7 orașe din România:
- Cluj-Napoca (la Opera Națională Română Cluj-Napoca, în 4 și 5 decembrie 2022),
- Târgu Mureș (la Teatrul Național, în data de 7 decembrie 2022),
- Timișoara (la Teatrul Național "Mihai Eminescu" Timișoara, în data de 10 decembrie 2022),
- Craiova (la Teatrul Național "Marin Sorescu", în data de 11 decembrie 2022), Suceava (la Teatrul Municipal „Matei Vișniec", în data de 14 decembrie 2022), Iași (la Opera Națională Română, pe 15 decembrie 2022)
- București (la Opera Națională București, în 19 și 20 decembrie 2022).
Spectacolul se remarcă printr-un concept artistic unic, care va aduce laolaltă sonoritatea specifică a Corului Madrigal, arta teatrală, o scenografie impresionantă și o îmbinare excepțională a vocilor madrigalești cu cele ale copiilor din Programul Național Cantus Mundi.
Scenariul spectacolului „Pe drumul Crăciunului” pornește de la o poveste universală. Este povestea fiecăruia dintre noi, a fiecărei familii care ar putea să se despartă, independent de voința sa, atunci când se află în calea unor evenimente colective violente, ce pot dezrădăcina și pune la încercare valorile ce unesc o familie. Este o istorie în sunet și lumină a celor înstrăinați, care păstrează speranța regăsirii prin simbolul luminos al Crăciunului.
Colindele și momentele muzicale interpretate de Corul Madrigal se vor întrepătrunde în spectacol cu dramatismul unei istorii arhetipale a familiilor destrămate din pricina valurilor istoriei, dar care, în final, își regăsesc seninul de care cu toții avem nevoie. Crăciunul devine acel timp magic, „căminul” esențial în care familia se regăsește, depășind durerea despărțirii și a traumei.
Crăciun vienez la Sala Palatului
Cu o tradiție de peste 15 ani pe scenele din România, concertul „CRĂCIUN VIENEZ”, cel mai reprezentativ eveniment muzical al sărbătorilor de iarnă, va fi susținut de faimoasa orchestră Johann Strauss Ensemble condusă de carismaticul dirijor Russel McGregor, pe 22 decembrie, la Sala Palatului din Capitală, de la ora 20:00.
Cu un repertoriu unic alcătuit din lucrări de muzică clasică ce aparțin celor mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, valsuri sau arii de operă celebre, sunetul tipic austriac, virtuozitatea muzicienilor și momentele fine de umor reprezintă garanția unui spectacol de neuitat.
Atracția concertelor susținute de orchestra austriacă se datorează, în mare parte, magnetismului lui Russel McGregor, dirijor și prim-solist, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.