Antena Meniu Search
x

Curs valutar

S-a deschis Târgul de Crăciun Bucureşti. Care sunt preţurile în 2023

Momentul mult aşteptat a sosit. Târgul de Crăciun Bucureşti a fost inaugurat, iar de el ar urma să se bucure sute de mii sau poate chiar peste un milion de persoane, târgul urmând să fie deschis până în a doua zi de Crăciun.

de Redactia Observator

la 30.11.2023 , 18:13

Târgul de Crăciun Bucureşti poate fi vizitat până pe 26 decembrie 2023
Târgul de Crăciun Bucureşti poate fi vizitat până pe 26 decembrie 2023 - Bucharest Christmas Market
  • În jur de un milion de persoane sunt aşteptate să se bucure de Târg Crăciun Bucureşti în 2023.

Considerat unul dintre cele mai mari târguri de Crăciun din Europa, târgul de Crăciun de la Bucureşti, din Piaţa Constituţiei, s-a deschis joi, 30 noiembrie 2023, şi ar urma să stea deschis în jur de patru săptămâni.

Oficial, Târgul de Crăciun Bucureşti ar urma să fie deschis până pe 26 decembrie 2023, deşi au existat voci care au solicitat ca târgul să rămână deschis până după Anul Nou.

Târgul de Crăciun Bucureşti s-a deschis pe 30 noiembrie 2023

Articolul continuă după reclamă

Târgul de Crăciun Bucureşti s-a deschis joi seara, 30 noiembrie 2023, când au fost inaugurate şi luminiţele festive din Capitală. Deschiderea Târgului de Crăciun Bucureşti, din Piaţa Constituţiei, a fost făcută de Andrei Chiriţă, David Anghel şi Pavel Ciurea, trei elevi care au obţinut medalii de aur la Olimpiada Internaţională de matematică.

Pe acelaşi subiect

Din punct de vedere artistic, Delia este prima artistă care întreţine atmosfera la Târgul de Crăciun Bucureşti. Spectacolul ei este prefaţat, însă, de un recital al Corului de copii "Maestra", condus de Elena Radu.

Intrarea la Târgul de Crăciun Bucureşti este gratuită

Autorităţile au decis ca, în acest an, intrarea la Târgul de Crăciun Bucureşti să fie gratuită. Unul dintre motive a fost pentru a avea un număr cât mai mare de persoane care se bucură de târgul respectiv.

Pe de altă parte există şi un aspect economic demn de luat în seamă. Autorităţile doresc să-i încurajeze pe vizitatorii să cheltuie cât mai mulţi bani la Târgul de Crăciun Bucureşti, mai ales că există o listă lungă de producători care etalează produse dintre cele mai diverse.

Programul evenimentelor de la Târgul de Crăciun Bucureşti

Cei care doresc să viziteze Târgul de Crăciun Bucureşti trebuie să ştie că în fiecare zi ar urma să se bucure de diferite evenimente, de dimineaţă şi până seara. Vorbim despre concerte susţinute de artişti faimoşi, recitaluri ale unor grupuri de copii sau artişti populari, piese de teatru, etc.

Mai mult, specialiştii se aşteaptă ca, în a doua jumătate a lunii decembrie, principala atracţie a Târgului de Crăciun Bucureşti să fie chiar prezenţa lui Moş Crăciun, acesta urmând să-şi facă apariţia la târg pentru a asculta tot ce au de spus micuţii vizitatori.

Orientativ, există informaţii conform cărora în primul weekend al Târgului de Crăciun Bucureşti ar urma să susţină concerte Delia (30 noiembrie 2023), Ansamblul Folcloric Profesionist "Cununa Carpaților" (1 decembrie 2023), Elena Gheorghe (2 decembrie 2023) şi Emilian & Band (3 decembrie 2023).

Preţurile de la Târgul de Crăciun în 2023

Autorităţile dau asigurări că, în general, preţurile de la Târgul de Crăciun 2023, din Piaţa Constituţiei, din Bucureşti, ar urma să fie pentru toate buzunarele.

Chiar şi aşa, specialiştii se aşteaptă ca preţurile să fie cel puţin la fel de mari precum cele de la Târgul de Crăciun din Sectorul 6, unde un pahar de vin fiert costă cel puţin 12 lei, o porţie de sărmăluţe cu mămăligă costă cel puţin 25 de lei, o plăcintă de casă costă cel puţin 15 lei, iar o porţie de fasole cu ciolan costă cel puţin 10 lei pentru 100 de grame.

Cât au plătit comercianţii pentru a-şi asigura locul de târg

Se estimează că în jur de 130 de comercianţi ar urma să-şi expună produsele la Târgul de Crăciun Bucureşti, iar aceştia au fost aleşi pe sprânceană în urma unui proces care s-a derulat, în mare măsură, în octombrie 2023.

Pe lângă numeroasele condiţii pe care le-au avut de îndeplinit, comercianţii au avut şi de achitate taxe uriaşe. Vorbim despre taxe diferite, în funcţia de natura produselor pe care le comercializează la Târgul de Crăciun Bucureşti.

De exemplu, cei care vând "mâncare tradițională preparată în locație" au plătit 31.500 lei, cei care vând "produse alimentare de tip fast-food sau desert" au plătit 16.500 lei, cei care vând "produse alimentare ambalate, preparate în afara evenimentului" au plătit 8.100 lei, cei care au "stand de băuturi și vin fiert" au plătit 27.750 lei, cei care vând "produse realizate de meșteri populari" au plătit 3.100 lei, iar cei care vând "produse cu specific de Crăciun, realizate de terți" au plătit 5.300 lei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » S-a deschis Târgul de Crăciun Bucureşti. Care sunt preţurile în 2023