250 de copii şi adolescenţi învaţă supravieţuirea în natură, la Iaşi
250 de copii din toată ţara trăiesc zilele acestea aventura vieţii lor. Sunt cercetaşi şi timp de 5 zile au demonstrat că se poate trăi fără confortul caselor de la oraş şi, mai ales, fără tehnologie. Tinerii au parcurs trasee prin pădure, au campat în poieniţe şi au dormit în adăposturi.
De Redactia Observator la 03.05.2019, 17:33250 de copii din toată ţara trăiesc zilele acestea aventura vieţii lor. Sunt cercetaşi şi timp de 5 zile au demonstrat că se poate trăi fără confortul caselor de la oraş şi, mai ales, fără tehnologie. Tinerii au parcurs trasee prin pădure, au campat în poieniţe şi au dormit în adăposturi construite chiar de ei. Dar, mai presus de toate, au devenit prieteni.
Cu strigăte şi cântec. Aşa au petrecut ultimele zile de vacanţă copiii şi adolescenţii pasionaţi de supravieţuirea în natură.
Copiii au făcut chiar şi 17 ore cu trenul pentru a ajunge la acţiunea de la Iaşi
Pădurea Dobrovăţ din judeţul Iaşi le-a devenit casă tinerilor cercetaşi. Iar experienţa a devenit, de departe, cel mai important eveniment al vieţii lor de până acum.
Cristi are 14 ani şi a venit tocmai de la Arad. Chiar şi drumul a fost o aventură. Ca să ajungă la Iaşi a călătorit nu mai puţin de 17 ore cu trenul.
Micul cercetaş spune că "asta e cea mai lungă şi cea mai depărtată aventură în care sunt eu şi alţi câţiva tineri din Arad. Ne bucurăm că am rezistat foarte bine fără tehnologie".
Lipsa tehnologiei a fost pentru toţi o provocare, una pe care au depăşit-o fără probleme. Mai ales că au avut o mulţime de lucruri de învăţat. Cum să facă un adăpost, de exemplu.
Adolescenţii prezenţi la Iaşi au între 10 şi 17 ani
Cea mai dulce provocare a reprezentat-o bezelele coapte la foc
Zahărul nu le-a făcut rău, mai ales că nimeni nu a avut timp să lenevească.
Andrei Avram, preşedintele Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României: Pentru ei este acea chestie care îi scoate din zona de confort. Abilităţile astea pe care le deprind îi învaţă că mai departe în viaţă limitele pot fi depăşite
Cercetaşii care au venit la Iaşi au vârste cuprinse între 10 şi 17 ani, iar echipele au avut membri din toate colţurile ţării, tocmai pentru a-i învăţa să comunice şi să colaboreze.
Eugen Nedelcu, lider Centrul Local Valea Lupului: La eveniment au participat 250-260 de copii cercetaşi din toate centrele ţării cum ar fi Mangalia, Arad, Timişoara, Târgu Mureş şi toate celelalte judeţe
Aventura de la Dobrovăţ a început pe 30 aprilie şi se încheie sâmbătă. Dar pe cercetaşi îi aşteaptă noi expediţii tot timpul anului.